Gardisti Ohaja i VS obnovili fiskulturnu salu u Kraljevu
Foto: Vojska Srbije

Humanitarna asistencija

Gardisti Ohaja i VS obnovili fiskulturnu salu u Kraljevu

Srbija -
Na rekonstrukciji fiskulturne sale OŠ "Svetozar Marković", oštećene u zemljotresu, dvadesetak dana zajednički su radila 32 pripadnika Nacionalne garde Ohaja i 20 pripadnika Druge brigade Vojske Srbije

KRALJEVO - Pripadnici Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije danas su, u okviru projekta "Humanitarna asistencija" u Kraljevu završili renoviranje i obnovu fiskulturne sale Osnovne škole "Svetozar Marković".

Projekat renoviranja fiskulturne sale, čije svečano otvaranje je planirano 3. septembra vredan je 300.000 dolara, koliko je donirala Evropska komanda oružanih snaga SAD, a investitor radova bila je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Na rekonstrukciji tog objekata, oštećenog u zemljotresu dvadesetak dana su zajednički radila 32 pripadnika Nacionalne garde Ohaja i 20 pripadnika Druge brigade Vojske Srbije.

Poručnik Nacionalne garde Ohaja Rodzer Ninberg zahvalio je svima, pre svega pripadnicima Druge brigade s kojima su sarađivali prethodnih nedelja, na gostoprimstvu i prijatnom boravku u Kraljevu.

Sporazumevali smo se veoma dobro, imali smo tri prevodioca, i svi su se trudili da nam obezbede šta nam treba, rekao je Ninberg.

Prema njegovim rečima, svaki dan smo radove završavali na vreme, a uveče obilazili grad, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Projekat "Humanitarna asistencija" započeo je 2009. u okviru saradnje Nacionalne grade Ohaja i Vojske Srbije, kada su američki gardisti i srpski vojnici zajedno radili na obnavljanju škola i obdaništa u Lapovu, Prokuplju i sokobanjskom selu Trubarevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track