Najnovije vesti

POLJOPRIVREDNI SAJAM U KRUŠEVCU: Održana izložba o govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu
Foto: Kurir/Ž.M.

Održana 13. privredna manifestacija

POLJOPRIVREDNI SAJAM U KRUŠEVCU: Održana izložba o govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu

Srbija
12:45h

KRUŠEVAC - U Kruševcu je danas održan 13. poljoprivredni sajam u organizaciji Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede Grada, Službe za poljoprivredu grada Kruševca i Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Kruševac.

Kruševac, Poljoprivredni Sajam
foto: Kurir/Ž.M.

Sajam je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Boban Kostić: - Osim najpoznatijeg, nacionalnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Ministarstvo poljoprivrede podržava i regionalne, od kojih je kruševački jedan od najznačajnijih. Drago mi je da se i u ovo vreme kovid pandemije održava Sajam, a svim izlagačima želim puno uspeha“.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je izjavila da je Kruševački sajam još jednom je pokazao da sa razlogom nosi epitet najznačajnijeg agrobiznis događaja centralne Srbije.

Kruševac, Poljoprivredni Sajam
foto: Kurir/Ž.M.

-Grad Kruševac izdvaja znatna sredstva za pomoć registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po Programu podrške, kroz kredite u svim oblastima. Daju se subvencije za nabavku poljoprivredne opreme i mehanizacije i podizanje zasada pod voćem, premije osiguranja useva, plodova,višegodišnjih zasada, veštačko osemenjavanje krava…

U saradnji sa Ministarstvom realizuju se istraživačko – razvojni projekti i aktivnosti koji će uticati na poboljšanje kvaliteta seoskog života i sveukupni razvoj sela, istakla je čelnica lokalne samouprave Kruševca Jasmina Palurović.

Kruševac, Poljoprivredni Sajam
foto: Kurir/Ž.M.

Na Sajmu je učestvovao veći broj izlagača sa teritorije Rasinskog upravnog okruga u oblasti proizvodnje stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, kao i osiguravajuće kuće. Predstavljene su opštine u regionu, Poljoprivredni fakultet u Kruševcu, udruženja iz oblasti agrara, škole, ustanove, zadruge, poljoprivredna gazdinstva…

Kruševac, Poljoprivredni Sajam
foto: Kurir/Ž.M.

Na Sajmu je održana izložba u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, kao i Izložba poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti, rukotvorina, ukrasnog bilja, meda, vina i rakije.

KUD iz Velikih Kupaca priredio je i prigodni kulturno - umetnički program, a Sajam je posetilo više od hiljadu građana i građanki.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja