Požar na Kozniku nakon 36 sati stavljen pod kontrolu
Foto: KURIR

Aleksandrovac

Požar na Kozniku nakon 36 sati stavljen pod kontrolu

Srbija -
Pretpostavka je da je požar izazvan nepažnjom ljudi, s obzirom da je počeo na delu pored magistralnog puta, rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu Aleksandar Lazarević

ALEKSANDROVAC - Požar koji već 36 sati traje na području Koznika u opštini Aleksandrovac pod kontrolom je, ali situaciju otežava vetar, rekao je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu Aleksandar Lazarević.

"Požar je trenutno pod kontrolom, deo vatrogasaca je ostao na terenu kako bi držao požar pod kontrolom dok je deo povučen kako bi se odmorio jer gašenje traje već 36 sati", kazao je Lazarević.

Požarom je, prema njegovim rečima, zahvaćeno oko 100 hektara, a reč je o četinarskoj šumi bora i smreče, ali ima i delova obraslih travom i niskim rastinjem preko kojih je požar prošao.

Otežavajuća okolnost je to što se radi o veoma nepristupačnom terenu.

Pored pripadnika vatrogasnih jedinica iz Kruševca, Brusa, Trstenika, Aleksandrovca i Vrnjačke Banje u gašenju su učestvovali i policajci iz tih mesta, potom radnici preduzeća "Srbijašume", meštani.

Lazarević je dodao da je pretpostavka da je požar izazvan nepažnjom ljudi, s obzirom da je počeo na delu pored magistralnog puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track