ZA TRI PORODICE PO 600.000 DINARA: Loznica podstiče ostanak i želju mladih da se skuće na selu
Foto: Beta/Saša Đorđević

hoće da žive na selu

ZA TRI PORODICE PO 600.000 DINARA: Loznica podstiče ostanak i želju mladih da se skuće na selu

Srbija -

LOZNICA - Tri porodice koje su se javile na konkurs lokalne samouprave za dobijanje bespovratnih sredstava za kupovinu, izgradnju, ili rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području danas su u Loznici potpisale sporazum sa gradskom upravom. One su dobile po maksimalnih 600.000 dinara, a načelnik gradske uprave Vladimir Radojčić je posle potpisivanja ugovora najavio uskoro raspisivanje novog konkursa.

Kako je rekao odmah po objavljivanju konkursa u aprilu ove godine imali su sedam zahteva u prvom mesecu, a na osnovu kriterijuma nadležna komisija rangirala je zahteve i danas su ugovori potpisani sa prve tri porodice koje su konkurisale.

- Za ove tri porodice sa kojima je potpisan ugovor izdvojeno je ukupno 1,8 miliona dinara, a za tu namenu imamo još 4,2 miliona koja planiramo do kraja ove budžetske godine da utrošimo. Zainteresovanih ima dosta i nameravamo da proceduru konkurisanja krajnje pojednostavimo – kazao je on i podsetio da je ovakav konkurs, odnosno program za povratak, ili ostanak mladih na seoskom području Loznica počela pre Ministarstva za brigu o selu.

Kako je precizirano u proleće ove godine, kada je konkurs raspisan, mlada porodica je bračni par supružnika pojedinačno mlađih od 43 godine, ili roditelj koji živi sa jednim, ili više maloletne dece. Poziv se odnosio na kupovinu, rekonstrukciju, ili izgradnju kuće neto površine do sto kvadratnih metara, odnosno do 20 kvadrata po članu porodice na seoskom području lozničkoga kraja.

Ideja grada je da pomogne mladima koji žele da se skuće na selu, a sada su takvu priliku dobile tri porodice koje će nastojati da dobijeni novac iskoriste na najbolji način.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track