Beriev i Iljušin gase požar na Tari
Foto: Beta AP

Stigli spasioci

Beriev i Iljušin gase požar na Tari

Srbija -
Požar gasi oko 70 pripadnika vatrogasnih jedinica i radnika šumskih službi, pridružio im se ruski avion "berijev 200", a do kraja dana očekuje se i dolazak "iljušina 76

TARA - Jak vetar razbuktao je požar na Tari, koji se proširio i na deo predela prema Mokroj Gori, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije Goran Nikolić.

Nikolić je naveo da gori više od 300 hektara šume na Tari i da su vatrogasci uspeli da zaštite 10 kuća na Zaovinama od napredovanja vatrene stihije.

Požar gasi oko 70 pripadnika vatrogasnih jedinica i radnika šumskih službi, pridružio im se ruski avion "berijev 200", a do kraja dana očekuje se i dolazak "iljušina 76", koji je s doleteo na aerodrom u Niš, rekao je Nikolić.

Vučić: Angažovane ogromne snage

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da su angažovane "ogromne snage" policije i vojske na gašenju nekoliko požara u Srbiji.

"Požar kod Čačka je stavljen pod kontrolu, ali ko zna šta može da se desi za sat ili dva", rekao je Vučić.On je izjavio da, zbog velikih vrućina, postoje "veliki problemi" u Rasinskom okrugu i drugim mestima.

Prema Vučićevim rečima, vlada bi tokom dana trebalo da dobije izveštaj Ministarstva odbrane i Sektora za vanredne situacije policije o situaciji na terenu.

Vučić je ocenio da će situacija biti veoma teška ako velike vrućine potraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track