02:00

MAGARAC MIHAJLO VIŠE NE PLAČE! Posetili smo ga na novom imanju, za kratko vreme postao Dušanov OMILJENI STANOVNIK

zoo planeta

SEĆATE LI SE MAGARCA IZ NIŠA KOJI JE ZAPLAKAO ZBOG SLANJA U KLANICU? Mihajlo ima novi dom, ali ponovo mu je POTREBNA POMOĆ (VIDEO)

Srbija -

Za desetogodišnjeg magarca Mihajla, koji je zaplakao krupnim suzama kad su ga spasili odlaska u kasapnicu, zna cela Srbija!

Mnogi su lično donirali novac kako bi usplahirana životinja našla bolji dom i to se nedavno i desilo u udruženju Zoo planet Niš.

Neobičnog magarca od sigurne smrti spasao je Dušan Stojanović, diplomirani stočar, koji u svom posedu sada ima pet magaraca, a ukupno 180 životinja, tj. više od 30 vrsta.

magarac, Dušan Stojanović
foto: Kuriri TV

"Privikao se na druge životinje, druži se sa ponijima, psima, kozicama, a naravno i sa našim volonterima", započeo je priču Dušan.

Dušan otkriva da je Mihajlo umiljat, da voli da se mazi, da dobija poslastice...

magarac, Dušan Stojanović
foto: Kuriri TV

"U početku je bio nepoverljiv, npr. dajemo mu šargarepu ili jabuku, koje verovatno nikad u životu nije probao, nije znao šta je, a sada ih obožava. Kad god vidi da neko dolazi sa hranom, odmah prilazi da se mazi i uzme poslasticu", naveo je Stojanović.

U ovom zoo kutku, magarac Mihajlo je jedan od najvoljenijih i najveselijih stanara, naglasio je sagovornik Kurir televizije.

Dušan je podsetio na neobičnu evakuaciju magarca koju nije doživeo za 12 godina bavljenja zaštitom životinja.

magarac, Dušan Stojanović
foto: Kuriri TV

"Saznao sam za situaciju da se Mihajlo nalazi u selu pored Niša i da je plan njegovog vlasnika da ga da u klanicu. Otišao sam tamo, razgovarali smo u blizini Mihajla i u trenutku kada mi je objašnjavao odakle je stigao, šta i kako i da li ću ga uzeti, Mihajlo me je pogledao, počeo da ispušta zvuk i naslonio mi glavu na stomak", podsetio se Dušan.

Prema njegovim rečima, Mihajlo je tokom transporta počeo da plače.

magarac, Dušan Stojanović
foto: Kuriri TV

"Baš je vukao prethodnog vlasnika, nije hteo da uđe u prikolicu, a kad je ušao primetio sam suze. Kapljale su mi na rukama, pomazio sam ga i rekao mu da ide na bolje mesto i da može da prestane da plače", prepričao je emotivni momenat.

magarac, Dušan Stojanović
foto: Kuriri TV

Inače, u Zoo planeti u toku je akcija "Spremamo zimnicu" prikupljanja novčane pomoći kako bi životinje imale hranu i tople prostorije preko zime.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

18:55

Teška životna priča devojčice Milice i njene keruše Lare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track