POMOGLI IZGRADNJU KUĆE OBOLELOG DEČAKA MARKA Obezbeđeno 40.000 evra, odazvao se i naš vrhunski sportista, želeo da ostane anoniman
Foto: Privatna arhiva

Humani gest Župljana i opštine Aleksandrovac

POMOGLI IZGRADNJU KUĆE OBOLELOG DEČAKA MARKA Obezbeđeno 40.000 evra, odazvao se i naš vrhunski sportista, želeo da ostane anoniman

Srbija -

U župskom selu Ržanica završeni su radovi na izlivanju ploče buduće porodične kuće teško obolelog dečaka Marka Smiljkovića. Izgradnju ovog objekta od 68 kvadrata pomogli su ljudi dobre volje iz Župe i Rasinskog okruga i opština Aleksandrovac.

Inicijator i organizator ove humanitarne akcije je Boban Pribanović iz Turističke organizacije ove potkopaoničke opštine, a inače osnivač i glavni urednik Nezavisnih narodnih novina Rasinskog okruga.

-Ovu porodicu pratim više godina unazad, 2013 -2014. organizovao sam humanitarnu utakmicu za njihovu pomoć, a redovno sam nosio i pakete životnih namirnica i higijenskih potrepština. Prilikom poslednje posete video sam brojna oštećenja na njihovoj porodičnoj kući i rešio da iniciram izgradnju novog stambenog objekta, kaže ovaj župski humanitarac.

Župa, izgradnja kuće, Marko Smiljković
foto: Privatna arhiva

Boban je pozvao naše ljude iz dijaspore, obezbeđeno je 40.000 evra, a odazvao se i naš vrhunski sportista koji je želeo da ostane anoniman i posao je planuo. Izvođač radova je obećao da će do Božića i krov biti podignut. Obezbeđen je materijal i novac i za ostale radove, a veliku podršku je pružio i Dragan Škrbić, proslavljeni srpski rukometaš. Pribanović ističe da će, po završetku kuće, Marko Smiljković biti poslat na lečenje i hiruršku intervenciju, a inače o prikupljenim sredstvima za ovu porodicu brine Komisija, koja odlučuje o njihovom trošenju.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Porodicu izdržava Markov otac, jedini zaposleni u kući, a Pribanović ističe da će biti stvoreni uslovi i da njegova majka privređuje i da će biti radno angažovana. Marko uči za vinara vinogradara i želi da podigne vinograd, što će mu biti omogućeno u dogledno vreme.

Župa, izgradnja kuće, Marko Smiljković
foto: Privatna arhiva

U ovu humanitarnu akciju uključila se i lokalna samouprava, koja je Smiljkovićima obezbedila elektroenergetsku saglasnost i priključak za vodu. Tim povodom, predsednik opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović i predsednik Skupštine opštine Slavoljub Miljković posetili su Marka i uručili mu novogodišnje poklone.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja