00:28

OBNAVLJA SE KUĆA CVETKOVIĆA, PORODICE POKOJNOG RATNOG VOJNOG INVALIDA SA PETORO DECE: Mališani će najzad normalno živeti

teško žive

OBNAVLJA SE KUĆA CVETKOVIĆA, PORODICE POKOJNOG RATNOG VOJNOG INVALIDA SA PETORO DECE: Mališani će najzad normalno živeti (FOTO)

Srbija -

Njihov otac Bojan bio je ratni vojni invalid koji je umro novembra prošle godine. Bili su u dugovima, slabo obučeni i u teškom materijalnom stanju poslednjih meseci. Živeli su od bakine penzije i nadoknade za kućnu negu što ukupno iznosi oko 35.000 dinara

Sedmočlana porodica Cvetković, sa petoro dece dobiće novi adaptirani dom, a pretpostavlja se da će biti useljeni do kraja marta meseca.

Humanitarna organizacija "Pokreni život" prikupila je dovoljno sredstava da se krene u obnavljanje soba, kupatila hodnika i kompletnog životnog prostora ove porodice gde baka Dušanka živi sa šestoro unuka.

Cvetković, Pokreni život, ratni vojni invalid, Niš
foto: Kurir.rs/M.S.

Njihov otac Bojan bio je ratni vojni invalid koji je umro novembra prošle godine. Bili su u dugovima, slabo obučeni i u teškom materijalnom stanju poslednjih meseci.

Živeli su od bakine penzije i nadoknade za kućnu negu što ukupno iznosi oko 35.000 dinara.

Za Cvetkoviće se čulo pre par nedelja kada je Nikola (23) skočio sa trećeg sprata jer mu je po njegovim rečima "sve dozlogrdilo", a nije mogao ni ocu da podigne spomenik. Srećom pao je na granje tako da nije imao prelome.

Nije mi bilo lako, ali sada je u redu. Dobri ljudi su priskočili u pomoć da prezimimo zimu, kuća se radi i na tome svima mnogo zahvaljujem. Pošto je trebalo odabrati staratelja naše porodice, za to je određen naš kum. Deca su presrećna što će svako dobiti svoju sobu, kaže Nikola.

Cvetković, Pokreni život, ratni vojni invalid, Niš
foto: Kurir.rs/M.S.

Nikola koji je preživeo pad s desetak metara ima petoro braće i sestara, a njih šestoro se snalaze za obične životne stvari. Marko i Marija su blizanci i imaju devet godina, Dušan(13), Nikolina(15) i Nemanja 17 godina. U kući radi samo Nikola, povremeno kod privatnika.

Dušan Miljković i njegova koleginica Anđela Jovanović iz organizacije "Pokreni život" napominju da su odmah reagovali kada su čuli za tužnu priču Cvetkovića.

1 / 7 Foto: Kurir.rs/M.S.

- Mi smo prikupili jedan deo novca, a drugi je prikupljen na baka Dušankinom računu tako da smo tim sredstvima krenuli da obnavljamo prizemlje i prvi sprat. Mi smo do sada obnovili pet kuća u Srbiji porodicama sa sličnim materijalnim stanjem. Sada prikupljamo sredstva za nameštaj pošto ih je sedmoro tako da mnogo toga će morati da se nabavi - kaže Dušan. Anđela dodaje da će svako imati svoju sobu kao i da su devojčice tražile da se njihove sobe okreče u roze ili ljubičasto.

Cvetkovići se dok traje obnova nalaze u jednom selu kod Niša.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track