PREDRAGU NEDELJKOVIĆU ODUZETO PRIZNANJE ZASLUŽNOG GRAĐANINA KRALJEVA: Bivši čuvar Zejtinlika se bahatio i maltretirao deda Đorđa
Foto: Youtube/Printscreen

odlukom skupštine grada

PREDRAGU NEDELJKOVIĆU ODUZETO PRIZNANJE ZASLUŽNOG GRAĐANINA KRALJEVA: Bivši čuvar Zejtinlika se bahatio i maltretirao deda Đorđa

Srbija -

Odlukom odbornika Skupštine grada Kraljeva, na sednici održanoj u petak, oduzeto je priznanje zaslužnog građanina Predragu Nedeljkoviću, doskorašnjem čuvaru "Zejtinlika".

Priznanje je Nedeljkoviću dodeljeno oktobra prošle godine, a onda su se krajem decembra u medijima pojavili tekstovi o tome da se on nedolično ponašao i u vršenju posla i u odnosu prema legendarnom čuvaru "Zejtinlika" deda Đorđu Mihailoviću.

Prema napisima u medijima, Predrag Nedeljković, Kraljevčanin i bivši novinar, oženjen Grkinjom, za pomoćnika čuvara groblja u Solunu imenovan je 2015. godine, ali svoju dužnost nije obavljao kako treba: navodno je psihički maltretirao deda Đorđa, neprikladno obučen dočekivao posetioce, nekoliko puta i u alkoholisanom stanju.

"Mnogo puta nije radio pod izgovorom da je prehlađen. Odlazio bi na odmor bez prethodne najave ili bi uzeo slobodan dan, a da o tome sve koje treba obavesti tek uveče uoči tog dana. Kako Nedeljković nije obavljao ni poslove na groblju, neretko bi deda Đorđe sam uzimao da pospremi, kako neko ne bi došao i video da je groblje neuredno", pisala je štampa krajem prošle godine, iznoseći tvrdnje jednog od izvora koji je naveo i da su se posetioci groblja žalili da Nedeljković ume da bude veoma neprijatan, pa navodno čak i da povisi ton, ukoliko neko u kasnim popodnevnim časovima dođe da obiđe srpsko groblje u Solunu.

Ministar inostranih poslova Nikola Selaković u instagram objavi je krajem prošle godine Nedeljkovića optužio za "samovolju, bahatost i nedolično ponašanje", a vlasti Kraljeva pozvao da preispitaju odluku o dodeli priznanja zaslužnog građanina.

"Oni koji Nedeljkovića na društvenim mrežama kandiduju za tu svetu dužnost nisu očigledno svesni njegove neadekvatnosti, a argumentaciju kojom potkrepljujem svoj stav izneću na drugom mestu. Samo pomračeni umovi mogu da Srbiju optuže da želi da 'privatizuje' Zejtinlik, i nema reči kojima mogu da iskažem svoje gnušanje povodom takvih laži. Pozivam gradske vlasti Kraljeva da preispitaju odluku o dodeli priznanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću, a od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je nadležno u ovoj stvari, da dotičnom ne produži ugovor za obavljanje poslova na Zejtinliku koji ističe 31. decembra ove godine", naveo je tada ministar Selaković na njegovom zvaničnom Instagram nalogu.

Selaković je dodao da se o našim palim junacima i sećanju na njih na dostojan način brinule tri generacije porodice Mihailović, a ključeve "Zejtinlika" mora da preuzme neko ko će svojom ličnošću i delom biti na visini tog zadatka.

Predrag Nedeljković do danas nije odgovarao na pozive brojnih novinara da iznese svoju stranu priče.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track