CVETKOVIĆIMA IZ NIŠA RENOVIRANA KUĆA: Porodica pokojnog ratnog vojnog invalida sa 5 dece sada ima normalne uslove za život (FOTO)
Foto: Kurir.rs/M.S.

CVETKOVIĆIMA IZ NIŠA RENOVIRANA KUĆA: Porodica pokojnog ratnog vojnog invalida sa 5 dece sada ima normalne uslove za život (FOTO)

Srbija -

Kompletno adaptiranje kuće sedmočlane porodice Cvetković iz Brzog broda. Ova porodica sa petoro dece koje čuva baka zajedno sa najstarijim unukom Nikolom (22) je na sebe skrenula pažnju kada je on zbog nemaštine i velikih dugova krajem januara skočio s trećeg sprata i srećom prošao bez posledica jer je pao na granje spremljeno za potpalu pa je to ublažilo pad.

Nikola Cvetković, Niš
foto: Kurir.rs/M.S.

Ova porodica se nekako snalazila za život dok je bio živ njihov otac, ratni vojni invalid Bojan Cvetković koji je preminuo oktobra prošle godine. Od tada počinju njihove velike muke sa nabavkom hrane, ogrevnog drveta i obezbeđenja najosnovnijih uslova za život.

- U kući sada imamo svako svoj kutak, obezbeđena su drva, braća i sestre su presrećna, ali i naša baka Dušanka. Sinoć kada smo došli, deca su bila presrećna.Veliko hvala svima koji su učestvovali u ovoj akciji - rekao nam je Nikola.

On kaže da je ostao dug za struju, ali da će i to da bude rešeno. Njegov brat Dušan (14) dodaje da nije mogao da veruje da imaju novu kuću i da se najviše raduje što ima svoju sobu.

00:35

Dušan iz Brzog broda konačno ima svoju sobu

Dušan Miljković iz fondacije Pokreni život kaže da je adaptacija kuće koštala između 17 i 18.000 evra.

1 / 7 Foto: Kurir.rs/M.S.

Deca iz ove porodice su imala problema i u školi jer su ih pojedinci zadirkivali zato što su u školu išla u staroj odeći.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track