Deluks smeštaj za šabačke pse lutalice

Evropski standardi

Deluks smeštaj za šabačke pse lutalice

Srbija -
Smeštaj je u prostorijama od 10 kvadrat s podnim grejanjem, toplotno i zvučno izolovanim, sa prostorom za šetnju i posetu gostiju

ŠABAC - Psi lutalice u Šapcu od septembra će imati smeštaj kao u zemljama Evropske unije (EU), a za tu namenu iz budžeta grada do sada je izdvojeno 10 miliona dinara, kazali su u šabačkom Javnom komunalnom preduzeću (JKP) "Stari grad".

U JKP "Stari grad", koje se stara o hvatanju i smeštaju pasa lutalica su kazali da se radi o prvoj od tri faze izgradnje novog azila za smeštaj 130 manjih pasa.

"Smeštaj je u prostorijama veličine 10 kvadratnih metara sa podnim grejanjem, toplotno i zvučno izolovanim, sa izdvojenim zatvorenim i otvorenim delom, prostorom za šetnju i posetu gostiju i sopstvenim kanalizacionim mrežama.

To nije opis turističke ponude već novog azila za pse lutalice", kazali su u tom preduzeću. Kako su dodali u JKP "Stari grad", očekuje se priključivanje na toplovod i elektro-mrežu tako da će azil primiti prve pse u septembru.

Reč je o 13 boksova gde će biti smešteno po 10 malih pasa dok će veliki i dalje biti u starom azilu sa 25 boksova. U narednim fazama gradnje prihvatilište će biti prošireno i dobiti veterinarsku ambulantu sa operacionom salom", rekao je zamenik direktora JKP "Stari grad" Ivan Jerotić.

On je naglasio da je cilj projekta da lutalice dobiju vlasnike i da je zbog toga posvećena posebna pažnja prolazima za posetioce azila.

Jerotić je kazao da je izgradnja novog azila ekonomski opravdana jer su građani protekle godine tužili grad zbog 118 nanesenih ujeda, a u 2010. godini sudu se obratilo 145 građana. Zbog ujeda pasa lutalica Šabac godišnje plati odštetu u visini izgradnje azila.

JKP "Stari grad" godišnje uhvati i steriliše od 600 do 700 pasa ali se procenjuje da je broj lutalica u Šapcu tri puta veći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track