Požar u opštini Kuršumlija

Požar u opštini Kuršumlija

Srbija -
Stihija zauzdana u selima Orlovac Prevetica, Merdare, Ugljarski Krš i Kupinovo

KURŠUMLIJA - Požar koji je sa kosovske strane prešao na teritoriju Kuršumlije, zahvatio je pojas u toj opštini u širini od oko 10 kilometara, izjavio je šef odeljenja za gazdovanje šumama preduzeća "Srbijašume" Goran Milosavljević.

On je rekao da je u toku noći požar lokalizovan u kuršumlijskim selima: Orlovac Prevetica, Merdare, Ugljarski Krš i Kupinovo, a da se danas sve raspoložive vatrogasne jedinice iz Blaca i Kuršumlije nalaze u selu Krtok.

U tom selu, na samoj administrativnoj liniji razdvajanja sa Kosovom, požar je danas prešao sa teritorije Kosova u dužini od oko tri kilometra i zahvatio šumu i pašnjake. "Očekujemo da u toku dana lokalizujemo taj požar, jer su nam u pomoć stiglu vatrogasci iz susednog Blaca.

Problem je što je u drugim selima požar samo lokalizovan, pa može opet da se rasplamsa. U pitanju je velika površina koja i zbog nepristupačnog terena, teško može da se kontroliše", kazao je Milosavljević. On je kazao da se požar sa druge strane administrativne granice ne gasi.

Požar je naneo veliku štetu šumama na teritoriji opštine Kuršumlija. Prošle noći je bilo ugroženo i jedno seosko domaćinstvo, ali je brzom intervencijom vatrogasaca sprečene veće posledice. U gašenju požara, pored vatrogasnih ekipa, učetvuju i meštani kuršumlijskih planinskih sela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track