IMA LEKA I ZA LENJE I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE! Loznička pijaca puna našaranih jaja!
Foto: Kurir/T.Ilić

uoči Vaskrsa

IMA LEKA I ZA LENJE I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE! Loznička pijaca puna našaranih jaja!

Srbija -

LOZNICA - Najtraženija roba u danima pred Vaskrs su kokošija jaja čija cena je na lozničkoj zelenoj pijaci, u zavisnosti da li su domaća, ili sa farme, od 12 pa do 16 dinara dok četrdeset treba izdvojiti za našarana.

jaja, Uskršnja Jaja, Loznica, našarana jaja
foto: Kurir/T.Ilić

Oslikana uglavnom pazare domaćice koje neće da se bakću sa šaralicom i voskom, ili ''nemaju vremena za 'crtanje' po jajima''. Dragica Pavlović iz prigradskog naselja Klupci ove godine je oslikala 700 komada, mada je ranije umela da premaši i hiljadu. Pored takvih kokošijih mušterijama nudi i našarana morčija, guščija, pačija u ćureća jaja po ceni od 150 dinara za komad, koja su ne samo velika već i tvrda.

- Mušterije su uglavnom mlade domaćice, a svake godine prodam sva jaja, samo što se količina poslednjih godina malo smanjuje. Juče je došao čovek i za oko devet i po hiljada dinara kupio 60 našaranih kokošijih jaja, a uzeo je i od ostalih po više komada. Kaže da ih nosi u Beč, tako odoše lozničja jaja u inostranstvo gde naši ljudi proslavljaju veliki predstojeći praznik – kaže uz osmeh dok pokazuje svoj ručni rad.

jaja, Uskršnja Jaja, Loznica, našarana jaja
foto: Kurir/T.Ilić

Onima koji ovih dana pazare našarana jaja ostaje još samo da ih na Veliki petak ofarbaju i izaberu ono najjjače na Vaskrs.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track