Najnovije vesti

VARNICA S KOMBAJNA IZAZVALA VELIKI POŽAR! Vatra progutala 24 hektara pšenice, šteta oko 5 miliona dinara
Foto: Kurir/S.U.

teška muka

VARNICA S KOMBAJNA IZAZVALA VELIKI POŽAR! Vatra progutala 24 hektara pšenice, šteta oko 5 miliona dinara

Srbija

Vatra je pre kombajna požnjela paorsku muku i u prah i pepeo pretvorila nepožnjeveno žito. Kako je Kuriru potvrđeno u kikindskoj policiji, vatrena stihija progutala je 24 hektara pšenice. Izgorelo je 140 hektara strnjike i 600 rolo bala slame. Poznata je i materijalna šteta nastala nakon katastrofalnog požara koji je u sredu popodne izbio između Kikinde i Mokrina, u delu atara Brešće:

"Šteta je procenjena na pet miliona dinara. Najverovatniji uzrok velikog požara mogla bi da bude varnica iz kombajna koji je u blizini vršio žito. Tog dana, temperatura je bila iznad 30 stepeni, a vatrogascima je gašenje otežavao relativno jak zapadni vetar, koji je duvao brzinom brzinom 4 do 6 metara u sekundi. Policiji je požar prijavljen u 15 sati i 30 minuta. Vatrogascima je javljeno da se upalilo žito na parceli na kojoj su bili žeteoci. Na lice mesta izašla su četiri vozila Vatrogasno- spasilačkog bataljona. Priključili su im se vatrogasno vozilo i ljudstvo kompanije NIS. U akciji gašenja bilo je angažovano ukupno 11 vatrogasaca", rečeno nam je u policiji.

Požar je ugašen u 20.30, a vatrogascma su pomogli poljoprivrednici sa traktorima i tanjiračama. Srećom, u ovom požaru nije bilo povređenih i nastradalih. Iz Odeljenja za vanredne situacije apeluju na poljoprivrednike da budu maksimalno oprezni i preduzimaju sve propisane mere. Poljoprivrednici treba da imaju protivpožarni aparat u ispravnom stanju, ašov i lopatu.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja