Lokalizovan požar na vrhu Stolac
Foto: Vijesti

Predrag Marić

Lokalizovan požar na vrhu Stolac

Srbija -
Ekipe su na terenu izgradile dobre protivpožarne puteve i uspele da odbrane domaćinstva bez evakuacije ljudi, istakao je Marić

BEOGRAD - Požar u rejonu Stoca u toku noći je lokalizovan, izjavio je jutros načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.Marić je rekao da više nema opasnosti da se taj požar širi u bilo kom pravcu i da je rad ekipa na terenu u proteklih 48 sati dao rezultate.

Ekipe su na terenu izgradile dobre protivpožarne puteve i uspele da odbrane domaćinstva bez evakuacije ljudi, istakao je Marić. Požar na vrhu Stolac, koji se nalazi u blizini granice sa Republikom Srpskom, juče je stavljen pod kontrolu.

Marić je naveo da je i situacija sa požarom u okolini Surdulice bolja zahvaljujući dejstvu avijacije.On je dodao da je i taj požar, takođe, pod kontrolom i da nema opasnosti po objekte i ljude.

Marić je rekao da očekuje da će u toku dana i požar na lokalitetu na teritoriji opštine Gadžin Han biti stavljen pod kontrolu i najavio gašenje vatrene stihije dejstvom iz vazduha. Marić je objasnio da je preostalo da se dejstvuje na "niškoj strani" tog požara, s obzirom da je vatrena stihija na "leskovačkoj strani" već lokalizovana.

Marić je precizirao da je u toku jučerašnjeg dana u Srbiji zabeleženo 215 požara u Srbiji uglavnom na otvorenom prostoru.

Vatrena stihija u Srbiji traje već više od 15 dana i do sada je izgorelo oko 11.000 hektara trave, niskog rastinja, šuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track