ČAČANIN NAMAGARČIO SAMOPOSLUGU, POKRAO IM PRŠUTU Strpao u ranac a na kasi platio samo ono iz korpe OVAKO IZBEGAO KAZNU OD 100.000
Foto: Shutterstock

i jare i pare

ČAČANIN NAMAGARČIO SAMOPOSLUGU, POKRAO IM PRŠUTU Strpao u ranac a na kasi platio samo ono iz korpe OVAKO IZBEGAO KAZNU OD 100.000

Srbija -

ČAČAK - Osnovni sud u Čačku obustavio je krivični postupak protiv meštanina P. M. kojem je nedavno izrekao kaznu od 100.000 dinara jer je decembra 2019. u samoposluzi jednog velikog lanca u tom gradu izneo deset vakumiranih pršuta od po 100 grama koje je spakovao u svoju torbu dok je u korpu za kupljenu robu ostavio nekoliko drugih proizvoda.

Kraj kase je prošao tako što je platio samo robu iz korpe, dok pršut vredan 2.499,87 dinara nije prijavio.

Osnovno tužilaštvo u Čačku teretilo ga je za delo krađe i zbog toga je bio osuđen na pomenutu globu.

Međutim, branilac osuđenog žalio se Višem sudu u Čačku koji je ukinuo presudu Osnovnog i predmet vratio na ponovno suđenje jer je uvidom u Agenciju za privredne registre utvrdio da je vlasnik tog lanca u privatnom vlasništvu u iznosu od 100 odsto, što znači da je taj supermarket u sastavu privatne firme.

Na ponovnom suđenju osnovni tužilac je odustao od optužbe, kako saznaje agencija RINA, protiv okrivljenog smatrajući da je reč o privatnoj imovini pa je pravno da se postupak vodi po privatnoj tužbi i naložio oštećenom da li će preuzeti gonjenje.

Oštećeni lanac supermarketa se u roku od osam dana nije izjasnio tako da je tuženi Čačanin oslobođen krivičnog postupka.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track