MESEC DANA POSLE TRAGEDIJE U RADALJU: Ametovićima obnavljaju kuću (FOTO)
Foto: Opština Mali Zvornik

MESEC DANA POSLE TRAGEDIJE U RADALJU: Ametovićima obnavljaju kuću (FOTO)

Srbija -

Dragan Ametović (39) iz Radalja, samohrani otac sa troje dece, kojem će opština Mali Zvornik obnoviti porodičnu kuću potpisao je u malozvorničkom Centru za socijalni rad sa predstavnicima ove ustanove i izvođačem radova, SZR "Gradnja" iz Radalja, ugovor o gradnji kuće, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Izvođaču radova koji ima rok od 60 dana da uradi posao danas je avansno uplaćeno milion dinara, koje je Ametović dobio namenski iz budžeta opštine. Predstoji kompletna rekonstrukcija i sanacija kuće, uz izgradnju oko 28 novih kvadrata za potrebe uređenja kupatila i terase, koji sada ne postoje.

Stefan Ametović, Mali Zvornik
foto: Opština Mali Zvornik

Predviđena je celokupna obnova zidova i podova, zamena krova i stolarije, postavljanje termoizolacije i izrada fasade. Postojeći objekat zauzima površinu od 78,50 dok će posle radova kuća imati bruto 105,74 metara kvadratnih, a ukoliko se radovi budu odvijali po planu, bez prekida zbog lošeg vremena, u novi dom bi Ametovići mogli da se usele oko Nove godine. Procenjena vrednost ukupnih radova na obnovi njihove porodične kuće prema projektu iznosi oko 3,1 milion dinara. Inače, zahvaljujući dobrovoljnim novčanim prilozima zaposlenih u lokalnoj samoupravi, ustanovama i javnim preduzećima, kao i prilozima građana prikupljena je pomoć za izmirenje duga za utrošenu električnu energiju od oko 330.000 dinara koji je imala porodica Ametović, a kasnije je još toliko prikupljeno za pomoć u izgradnji kuće.

Stefan Ametović, Mali Zvornik
foto: Opština Mali Zvornik

Kako je navedeno oni će dok traju radovi boraviti u privremenom smeštaju u stanu OŠ "Stevan Filipović" u Radalju, koji je opština obezbedila i uredila prema potrebama porodice. Ametović je rekao, prenosi sajt, da deca trenutno imaju sve što im je neophodno za život, dovoljno hrane, odeće i ogreva, da zimu dočekuju zbrinuti, zahvaljujući opštini i sugrađanima koji su im pomogli posle tragedije od pre mesec dana, kada je od trovanja gasom preminuo njegov devetogodišnji sin. On ima ćerku (11), učenicu petog razred, sedmogodišnjeg sina prvaka škole u Lipovom Brdu, dok najmlađa ćerka ima tri godine.

Stefan Ametović, Mali Zvornik
foto: Opština Mali Zvornik

Podsetimo, pre mesec dana dogodila se tragedija kada je u porodičnoj kući Ametovića od gušenja, najverovatnije gasovima iz agregata preminuo devetogodišnji dečak dok su njegov otac Dragan i jedanaestogodišnja sestra u teškom stanju prevezeni u Opštu bolnicu u Loznici. Ametovićima je zbog duga tada bila isključena struja pa su uključili agregat kako bi u kući imali struje.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track