OD DRŽAVE JOŠ 2,2 MILIONA DINARA: Mali Zvornik dobija sredstva za nastavak renoviranja velike sale Doma kulture
Foto: T.I./Kurir

Ministarstvo kulture

OD DRŽAVE JOŠ 2,2 MILIONA DINARA: Mali Zvornik dobija sredstva za nastavak renoviranja velike sale Doma kulture

Srbija -

Malozvornička Biblioteka "17. septembar" dobila je od Ministarstva kulture dodatnih 2,2 miliona dinara za uređenje velike sale Doma kulture, saopštila je lokalna samouprava, a novac je namenjen za molersko-farbarske i podnopolagačke radove.

U okviru konkursa "Gradovi u fokusu“ za ovu godinu već je dobijeno 9,5 miliona dinara, za zamenu podova i stolica u sali, a zahvaljujući dobijenim dodatnim sredstvima od Ministarstva kulture, sala Doma kulture biće u potpunosti renovirana i adaptirana prema potrebama ove ustanove.

Obnova sale važna je za sve Malozvorničane pošto se u tom prostoru održava većina kulturnih programa i deluje razne sekcija. U biblioteci kažu da će u njenom radu pored redovne bibliotečke delatnosti, prioriteti i dalje biti poboljšanje uslova za aktivnosti u oblasti kulture i unapređenje ponude kulturnih sadržaja.

U planu je i izgradnja galerijskog prostora u zgradi ustanove kao i obnova rasvete i ozvučenja u velikoj sali Doma kulture čija realizacija treba da doprinese boljim uslovima za kulturu u Malom Zvorniku.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track