DECA DECI NA DAR! Eparhija Vranjska podelila 60 paketića deci koja se nalaze na lečenju, poklone dobile i bebe na Ginekologiji
Foto: T.S./Kurir

Materice

DECA DECI NA DAR! Eparhija Vranjska podelila 60 paketića deci koja se nalaze na lečenju, poklone dobile i bebe na Ginekologiji

Srbija -

Na jedan od najlepših praznika koji prethodi Božiću, Materice, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva episkopa Pravoslavne eparhije Vranjske, gospodina Pahomija, učenici osnovnih i srednjih vranjskih škola sa svojim veroučiteljima danas su posetili i donirali poklone deci koja se nalaze na lečenju u Službi za pedijatriju, Zdravstvenog centra Vranje i majkama i bebama na Ginekologiji.

1 / 3 Foto: T.S./Kurir

Nikola Pavlović, koordinator za versku nastavu Pravoslavne eparhije Vranjske istakao je da je ovo tradicionalno- humanitarna akcija pod nazivom "Deca deci na dar".

Akcija je prazniku žena i majki dala pun hrišćanski smisao, jer je ovo najveći pravoslavni hrišćanski praznik posvećen ženama i majkama.

Zdravstvenom centru Vranje podeljeno je 60 novogodišnjih paketića, 60 paketića takođe je opredeljeno za socijalno ugrožene porodice kao i za porodice sa više dece. Paketići će deci biti uručeni u njihovim školama.

DIrektor Zdravstvenog centra Vranje, dr Saša Đorđević sa saradnicima je podržao akciju učitelja veronauke Pravoslavne eparhije Vranjske uz napomenu da se sa rađenjem deteta rađa i majka i da je to posebno značajno u životu svake žene.

"Ovo je izuzetan događaj u verskom kalendaru u vreme praznika kome se najviše raduju deca i upravo zato je veoma bitno da se deci i na ovaj dan dodatno posveti pažnja. Deca su nam posebno važna, ona su naša budučnost i prosperitet svakog društva. Zato smo mi na današnji dan uz svu našu decu i majke simbolično i na ovaj način", istakao je dr Đorđević.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track