Građanin Kuršumlije ponovo čisti reku Kosanicu

Akcija

Građanin Kuršumlije ponovo čisti reku Kosanicu

Srbija -
Miodrag Mihajlović je, nakon što mu je prošle godine vodoprivredni inspektor zabranio da čisti korito reke Toplice, ponovo pokrenuo akciju čišćenja divljih deponija pored reke Kosanice, a danas su mu se pridružili meštani, Javno komunalno preduzeće "Toplica" i turističko preduzeće "Planinka"

KURŠUMLIJA - Građanin Kuršumlije Miodrag Mihajlović počeo je danas samoinicijativno akciju čišćenja divlje deponije u selu Rudare, na obali reke Kosanice.Mihajlović je, nakon što mu je prošle godine vodoprivredni inspektor zabranio da čisti korito reke Toplice, ponovo pokrenuo akciju čišćenja divljih deponija pored reke Kosanice, a danas su mu se pridružili meštani, Javno komunalno preduzeće "Toplica" i turističko preduzeće "Planinka".

On je kazao da ne može da gleda kako se smeće odlaže u rečna korita. "Kosanica je bila presušila skroz, ali se voda polako vraća u rečno korito. U međuvremenu je prazno korito zatrpano smećem. Preduzeća "Toplica" i "Planinka" su mi izašli u susret i poslali kamione.

Danas ću odavde natovariti oko 20 prikolica punih smeća", kazao je Mihajlović. On je jutros sa bagerom otišao na deponiju i počeo sam da čisti. "Naftu za bager sam kupio sam i čistiću i dalje, samo tražim da daju kamione za odvoženje smeća, ništa više", kazao je Mihajlović i dodao da će i dalje nastaviti da čisti smeće pored te reke.

Prošle godine Mihajlović je sam očistio divlju deponiju ispod mosta na reci Toplici, u samom gradu. Nakon toga je očistio rečno korito u dužini od oko 500 metara, odakle je odvezao oko 70 kamionskih prikolica smeća na gradsku deponiju.

Pošto je posekao stabla uz rečno korito, vodoprivredni inspektor mu je, zbog opasnosti od urušavanja obale, zabranio da dalje čisti korito te reke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track