REKE SE VRAĆAJU U KORITA: Smirivanje situacije u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir/T.Ilić

REKE SE VRAĆAJU U KORITA: Smirivanje situacije u Mačvanskom okrugu

Srbija -

Posle obilnih padavina koje su u utorak pogodile ovaj kraj na području Mačvanskog okruga situacija se stabilizuje i sve reke i potoci vraćaju se u korita, a jedino je Sava kod Šapca u blagom porastu zbog ulivanja pritoka, rekao je danas Željko Marjanović, načelnik i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima u okrugu je vanredna situacija proglašena u Loznici, za sedamnaest mesnih zajednica na području Šapca, kao i celoj teritoriji opština Vladimirci i Koceljeva. Kako se povlači voda tako se pristupa sanaciji terena, u okrugu su saobraćajnice prohodne, a jedino su u prekidu četiri puta u Vladimircima gde je propuste odnela voda. Marjanović kaže da padavine koje su prema vremenskoj prognozi, najavljene za danas i narednih dana ne bi trebale da izazovu nove posledice, jer njihova količina i intezitet ne bi trebalo da bude ni približna onim od prekjuče kada je štetu pretrpeo veći deo Mačvanskog okruga.

Loznica, Poplave
foto: Kurir/T.Ilić

Podsetimo, na teritoriji grada Loznice juče je na sednici Gradskog štaba proglašena vanredna situacija. U lozničkom kraju poplavljeno je oko 200 domaćinstava sa pomoćnim objektima, voda je prodrla u petnaestak stambenih objekata, a veliku štetu pretrpeo je Urgentni centar lozničke Opšte bolnice koji se nalazi u suterenu i gde su, pored ostalog, kabinet za CT i rendgen kabinet, specijalističke ambulante ortopedije, urologije i hirurgije.

JP "Srbijavode" je proglasilo vanrednu odbranu od poplava na Jadru, koji se izlio na oranice u lozničkom selu Bradić, a obilne padavine dovele su do porasta vodostaja posebno na vodotokovima drugog reda koji su se izlili u 20 mesnih zajednica.

Štab je neprekidno angažovan na terenu i nalazi se u stalnom zasedanju, uvedena su stalna dežurstva i telefonske linije pa u Loznici sve probleme u vezi sa poplavama građani mogu prijaviti na brojeve: 015 879 198 i 064 87 35 238. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Loznici su u utorak pala 73 litra kiše po metru kvadratnom, najviše u Srbiji.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track