STRAHOVITO NEVREME U IVANJICI, POPLAVLJENA I SELA KOD ČAČKA: Jak grad veličine oraha stukao maline, grom gađao u REPETITOR (FOTO)
Foto: RINA

ljudi bez signala na telefonima

STRAHOVITO NEVREME U IVANJICI, POPLAVLJENA I SELA KOD ČAČKA: Jak grad veličine oraha stukao maline, grom gađao u REPETITOR (FOTO)

Srbija -

Nakon što je snažno nevreme tokom popodneva pogodilo zapadnu i jugozapadnu Srbiju, praćeno obilnim pljuskovima i grmljavinom, meštane udaljenih ivanjičkih sela Kušići, Opaljenik, Bela Crkva.. ponovo je zadesilo strahovito nevreme.

Grad veličine oraha obeleo je puteve i livade za samo par minuta, a ogromna šteta pričinjena je ponovo na putnoj infrastrukturi i malinjacima u kojima je berba crvenog zlata već počela.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

- Ponovo imamo istu muku. Tamo gde su bili kanali 30 centimetara voda je prekopala i sada su dublji od pola metra. Do mnogih domaćinstava može se prići samo terenskim vozilima i traktorima. Obilne padavine su po ko zna koji put pogodile Ivanjicu, a ni od prethodnog nevremena nismo se oporavili, kazao je prvi čovek ivanjicke opštine Momčilo Mitrović.

Iako je apokalipticno nevreme stalo, razmere nove katastrofe još uvek se sagledavaju.

- Nemamo izveštaj sa teritorije cele opstine. Čekamo da dobijemo informacije o stanju na terenu u selima oko mesta Močioci jer tamo nema telefonskog signala, jer je grom gadjao u repetitor, zaključio je Mitrović.

Nevreme, Ivanjica
foto: RINA

On dodaje još u prvom naletu stigla pomoć od resornih ministarstava u vidu nafte kako bi što brže prebrodili novonastale probleme.

Nevreme i u Čačku

Jaka kiša koja je tokom večernjih sati pogodila teritoriju Čačka ponovo je izazvala velike probleme meštanima okolnih sela, a došlo je do izlivanja bujičnih potoka u selu Viljuša na starom putu Čačak - Kraljevo gde Saobraćajna policija reguliše saobraćaj. U ovom kraju i brojne oranice su pod vodom.

poplava, Bresnica
foto: RINA/Ustupljena fotografija

- Došlo je do izlivanja Bresničke reke u selu Bresnica, gde je poplavljeno jedno domaćinstvo. Za sada ne zamo da li je voda ušla i u stambene objekte. U MZ Viljuša i Trnava takodje je došlo do izlivanja, a najkritičnije je kod manastira Trnava i tu su poslate ekipe", rekao je Bratislav Zečević, načelnik štaba za vanredne situacije grada Čačka.

poplava, Bresnica
foto: RINA/Ustupljena fotografija

Usled obilnih padavina u kratkom vremenskom intervalu i magistralni put Čačak - Kragujevac našao se pod vodom.

Olujno nevreme zahvatilo je i opštinu Požega, na čijoj teritoriji je opet došlo do izlivanja manjih bujičnih potoka.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track