"VODA MI JE METAR U KUĆI, MAJKA NE MOŽE DA IZAĐE": Celo selo u MRAKU, padavine napravile HAOS kod Leskovca (VIDEO)
Foto: Kurir/M.S.

Pečenjevce

"VODA MI JE METAR U KUĆI, MAJKA NE MOŽE DA IZAĐE": Celo selo u MRAKU, padavine napravile HAOS kod Leskovca (VIDEO)

Srbija -

Više od 20 domaćinstava je u Pečenjevcu nadomak Leskovca je večeras potopljeno nešto posle 22 časa nakon obilnih padavina.

Celo selo je u mraku jer je potopljena i trafo stanica, pa ljudi u mraku iscrpavaju vodu iz kuća.

“Voda je još uvek velika, meni je metar u kući. Majka ne može da izađe napolje. Blizu mene na mostu stoji jedan auto kog je ponela bujica i zaglavila na ogradu”, javlja za Kurir Dragan Stanković, meštanin ovog sela.

Pečenjevce
foto: Kurir/M.S.

Na odvajanju za Čekmin i Kaštavar stoji policija jer se ne može dalje, dodaje.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, voda je odnela i jedan od mostova na reci Šaranici koji je udario u drugi most i blokira prolaz vode koja nadolazi.

Jedna žena evakuisana je iz kuće u selu Podrimce nakon što su njenu kuću napunile nadošle atmosferske vode, potvrđeno je Kuriru u Policijskoj upravi Leskovac.

Veliko nevreme koje je pogodilo okolinu Leskovca blokiralo je put ka izletištu Pašina česma i odseklo od sveta okolna sela.

01:21

Potopljeno više od 20 domaćinstava u Pečenjevcu

Bez struje su obližnji Draškovac i Podrimce, a ekipe policije, vatrogasaca i Elektrodistribucije su na terenu.

“U koloni dugačkoj nekoliko stotina metara sam zarobljen sa ostalim ljudima u automobilu i čekamo da prođemo. Videli smo da je jedno drvo palo na put, ali je ono sklonjeno. Nešto drugo blokira saobraćaj”, javlja za Rešetku Zoran Petrović, meštanin koji više od sat vremena čeka u koloni.

U policijskoj upravi Leskovac su nam kazali da su sve ekipe na terenu i da ne dozvoljavaju vozilima da se kreću ovim lokalnim putem jer je voda, verovali ili ne, na brdu, dostigla visinu u pojedinim deonicama čak i do 40 santimetara.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track