MEŠTANI SMRDANA ZASUKALI RUKAVE: Petorica rešila da srede put, evo šta su uradili (FOTO)
Foto: Kurir/B.R.

MEŠTANI SMRDANA ZASUKALI RUKAVE: Petorica rešila da srede put, evo šta su uradili (FOTO)

Srbija -

Nekoliko meštana prokupačkog sela Smrdan rešilo je da očisti rastinje duž puta, pa su vikend proveli u tom poslu. Ukupno su njih petorica čistila pedesetak metara. Reč je o putu koji prolazi kroz samo selo i koji već godinama niko nije uređivao, pa je rastinje pokrilo sa obe strane oko 1,5 metara asfalta. Ranije su se obraćali lokalnoj samoupravi, a poslednjih godina su i od toga odustali.

Smrdan, Prokuplje
foto: Kurir/B.R.

"To je samo naša dobra volja. Uzeli smo svoje testere, traktor, iskoristili naše ruke i bacili se na posao. Znate, ovaj put je širok i može da se mimoiđu vozila bez problema, ali zadnjih godina jedna da jedan automobil može da prođe, jer je rastinje pokrilo put. I ne samo put, ne vidi se ni ulična rasveta od šiblja, a sada je sve kao na dlanu", objašnjava Dragan Stojaović, jedan od petorice meštana koji su čistili prostor.

Smrdan, Prokuplje
foto: Kurir/B.R.

Dodaje da je u selu ostalo malo ljudi, ali da ima dece koja idu u tu školu, pa su rešili na ovaj način i da povećaju bezbednost ne samo pešaka, već i vozača.

Najgore je na bilo na potezu od škole ka Prekadinu, pa je taj deo čišćen. Ovaj vikenda očistili su jednu stranu, narednog će urediti i drugu stranu puta.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track