SRPSKI LOH NES NALAZI SE PODNO RTNJA? A priča o misterioznoj nemani privlači turiste kao magnet, zovu ga Vrmdžilo
Foto: Exploziv/TV Prva Printscreen

DOBAR MARKETING ILI... ŠTA KAŽU MEŠTANI

SRPSKI LOH NES NALAZI SE PODNO RTNJA? A priča o misterioznoj nemani privlači turiste kao magnet, zovu ga Vrmdžilo

Srbija -

U selu Vrmdža podno Rtnja već decenijama kruže priče da i njihovo jezero krije svoje čudovište. I baš kao i Nesi, ni Vrmdžila još niko nije pronašao ali ni dokazao da zaista postoji.

Opisuju ga kao "nekog zmaja", a zbog sličnosti sa čuvenim iz škotskog jezera već je ponelo nadimak čudovište iz srpskog Loh Nesa.

Meštani Vrmdže podno Rtnja kažu da misteriozno biće privlači kako domaće, tako i strane turiste, a najviše planinare. Ipak, iako su priče razne, Vrmdžila do sada niko nije uspeo da uslika.

Vrmdža, Vrmdžilo, neman, čudovište, jezero, Rtanj
foto: Exploziv/TV Prva Printscreen

- Pa čuo sam, to se priča, ja ne znam da je neko video to, šta je i kako je. Kažu kao zmajevi, ja ne znam. To je neko čudovište. To oni najverovatnije misle na vile i vilenjake, ljudi u to veruju u ovom kraju. Možda su na to mislili i veruje narod u to - pričaju meštani sela podno Rtnja.

Selo Vrmdža nalazi se na nekih 230 km od Beograda i ako neko čudovište negde spava u Srbiji, velika je verovatnoća da je to baš ispod planine Rtanj.

Vrmdža, Vrmdžilo, neman, čudovište, jezero, Rtanj
foto: Exploziv/TV Prva Printscreen

Za tu planinu vezuju se mnoge misterije, vanzemaljci, avioni koji nestaju i prelaze u drugu dimenziju, piramida, pa čak živi i priča da je Rtanj jedino mesto koje će preživeti smak sveta.

Kako kažu meštani, legenda o Vrmdžili nastala je upravo zbog piramidalnog oblika planine, koji izaziva najviše pažnje.

1 / 5 Foto: Exploziv/TV Prva Printscreen

Da ima neke posebne energije u ovoj planini niko ne spori. Iako kažu da niko nije video čudovište, tvrde da se čudne stvari dešavaju. Meštani kažu da je priča raznih, pa se nadaju da će, u eri savremene tehnologije, neko uspeti da usnimi misterije koje vidi.

Vrmdžilo je, kako mnogi smatraju, nastalo po ugledu na čuvenu Nesi. Čudovište iz jezera Loh Nes u Škotskoj od 30-ih godina prošlog veka postalo je planetarno popularno. Čak se pojavio i niz fotografija na kojima se navodno Nesi nalazi, i nikada nije sa sigurnošću dokazano šta spava ispod jezera u Severnoj Škotskoj.

Vrmdžansko jezero godišnje poseti na hiljade turista, a mnogi dolaze i da bi pokušali da nađu i vide čudovište. Među njima je najviše planinara, koje Rtanj posebno privlači.

Kurir.rs/Blic/Exploziv/TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja