DVODNEVNI KURS ENGLESKOG JEZIKA: Poslovna edukacija u Gradskoj upravi Kruševca
Foto: Gradska uprava Kruševac

DVODNEVNI KURS ENGLESKOG JEZIKA: Poslovna edukacija u Gradskoj upravi Kruševca

Srbija -

Za zaposlene u Gradskoj upravi Grada Kruševca završeno je održavanje dvodnevnog kursa "Engleski jezik u javnoj administraciji".

Dvodnevni kurs je održala profesorka Emina Jeremić Marković, akreditovani predavač na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu Republike Srbije, koja je predstavila svoj zvanični udžbenik za kurs, čija je želja bila da, kao rođena Kruševljanka, prvo promoviše svoje autorsko delo u rodnom gradu.

Kruševac
foto: Gradska uprava Kruševac

"U mom rodnom Kruševcu, u mestu koje me je oblikovalo u ovo što danas jesam, svojim nasleđem, kulturom, tradicijom i ljudima koji su mi pružili tu ljubav, što sam želela da na neki način uzvratim, i u tom smislu sam želela da ovde najavim udžbenik "Engleskog jezika za javnu upravu". Kruševac će uvek imate posebno mesto u mom srcu, neizmerno sam zahvalna na bezbrižnom detinjstvu, odrastanju i usađenim vrednostima koje su uticale na moj život i profesiju“, istakla je ona.

Kruševac
foto: Gradska uprava Kruševac

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je istakla da je važno što su zaposleni imali priliku da vide kako se koristi engleski jezik u poslovnim razgovorima, ali i da je veoma bitno što je Kruševac izabran kao početak u kome će se predstaviti jedna važna knjiga iz razloga jer je taj udžbenik potreban i radnicima u Gradskoj upravi ali i ljudima koji komuniciraju na engleskom jeziku sa ljudima koji dolaze iz inostranstva, bilo da su to investitori, ambasadori ili turisti.

Kruševac
foto: Gradska uprava Kruševac

"Pravi način razgovora sa njima je izuzetno bitan a način da to sve savladamo je upravo ova knjiga koja uskoro ugledati svetlost dana, a ja se nadam da će Kruševac biti prva lokalna samouprava koja će posedovati ovakav udžbenik i time pomoći svojim zaposlenima da uspešno komuniciraju na poslovnom engleskom jeziku", naglasila je gospođa Palurović.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja