TEK OTVORENA REKONSTRUISANA SAOBRAĆAJNICA LAĆARAK – ČALMA OŠTEĆENA: Tanjiračom uništen obnovljeni put
Foto: Grad Sremska Mitrovica

TEK OTVORENA REKONSTRUISANA SAOBRAĆAJNICA LAĆARAK – ČALMA OŠTEĆENA: Tanjiračom uništen obnovljeni put

Srbija -

Nakon samo nekoliko dana od puštanja saobraćajnice Laćarak – Čalma, koja je rekonstruisana, došlo je do oštećenja ove saobraćajnice od strane neadkvatnim upravljanjem poljoprivrednom mehanizacijom.

U petak oko 10 sati, na opštinskom putu Laćarak – Čalma, došlo je do ozbiljnog oštećenja puta, dužine 13 metara i širine 3,5 metara. Ova nezgoda se dogodila tokom upravljanja poljoprivrednom mehanizacijom, a inspekcijska služba Grada Sremska Mitrovica, zajedno sa patrolom saobraćajne policije, brzo je reagovala i otpočela proces istrage kako bi identifikovala odgovornog za ovo oštećenje.

Opštinski put Laćarak-Čalma, koji je otvoren za saobraćaj pre samo nekoliko dana nakon dvoipomesečnih radova, ali danas smo suočeni sa slikom oštećenog puta zbog upotrebe tanjirače.

Tek otvorena rekonstruisana saobraćajnica, Laćarak – Čalma, oštećeno
foto: Grad Sremska Mitrovica

Opštinski put Laćarak-Čalma, pre samo par dana je otvoren za saobraćaj, a radovi su trajali dva meseca. Veliki trud kao i novčana sredstva su uloženi kako bi ovaj put bio neskromno rečeno kao pista, da bismo danas imali prizor oštećenog puta napravljen tanjiračom. U toku je istraga, saobraćajna policija je u toku dana izasla na uviđaj i preduzela dalje korake, a inspekcijske službe Grada zajedničkim nadzorom i postupanjem, preduzeće dalje korake, rekla je za Ozon, Jasna Poznanović, načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Građanima se apeluje da budu odgovorni i savesni vozači, posebno na putevima gde su nedavno sprovedeni radovi i uložena sredstva kako bi se osigurala njihova sigurnost. Pojačane kontrole i pooštreni prekršaji očekuju one koji zanemare svoje odgovornosti prema putnoj infrastrukturi.

Apelujem na sve građane da će od danas kontrole svih službi biti povećane, sankcionisanje pooštreno, a meštanima naseljenih mesta Čalma i Laćarak da treba da budu dobri domaćini. Ako mi ne možemo svoje da sačuvamo, ko može, dodala je Poznanović.

Kurir.rs/D.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja