MIROVIĆ: Pokrajinska vlada nastavlja obnovu objekata u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: Pokrajinska vlada nastavlja obnovu objekata u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji objekata Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine u kojima su smeštene klinike za urologiju, za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Klinika za nefrologiju i kliničku imunologiju, Odeljenje za hemodijalizu i Operacioni blok Klinike za urologiju.

Mirović je ovom prilikom istakao da je Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas finansirala rekonstrukciju brojnih klinika u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Prema Mirovićim rečima, kao što je Pokrajinska vlada zacrtala pre gotovo osam godina, u kontinuitetu se svake godine obnavljaju određeni objekti u kojima su smeštene klinike.

„U okviru ovogodišnje procedure biće rekonstruisana četiri objekta u UKCV u kojima je smešteno šest klinika. Radovi su počeli i verujem da će za manje od godinu dana ovaj važan posao biti završen“, izjavio je Mirović i dodao da će to puno značiti i za pacijente i za zaposlene – lekare, medicinsko i tehničko osoblje.

Kako je naveo Mirović, urađeni su važni poslovi i kada je o novosadskom zdravstvu reč, kao što je izgradnja objekta Hitne pomoći i velika, sveobuhvatna rekonstrukcija sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, uključujući i Kamenicu 3 i starih objekata instituta.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Mirović je rekao da je rekonstrukcija Poliklinike obaveza Vlade Srbije i nadležnog ministarstva.

„Već imamo projekat i za rekonstrukciju Klinike za infektivne bolesti, a nastojaćemo da se u narednim godinama uradi rekonstrukcija Klinike za neurologiju i neuropsihijatriju. Time bismo uz izgradnju blokova B i C, koja teče po planu i finansira je Vlada Srbije, praktično zaokružili naša ulaganja u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine i stvorili mnogo bolje uslove nego što su bili pre nekoliko godina“, rekao je Mirović.

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da je Pokrajinska vlada nastavila kontinuitet unapređenja lečenja i rada u UKCV.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

„Objekat u kome su smeštene klinike izgrađen je 1909. godine. Koliki je značaj ove rekonstrukcije za UKCV govori podatak da je u prvih devet meseci ove godine na klinikama za urologiju, maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju bilo 3.000 pacijenata i 10.000 dnevnih bolnica“, rekla je Stokićeva.

Obilasku radova prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track