DONACIJA MINISTARSTVA DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: Gradska uprava Kruševca dobila 20 laptop računara
Foto: Grad Kruševac

DONACIJA MINISTARSTVA DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: Gradska uprava Kruševca dobila 20 laptop računara

Srbija -

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je Kruševac i Jasmini Palurović, predsednici Privremenog organa Grada uručio donaciju Ministarstva – 20 laptop računara.

- Ministarstvo se trudi da digitalizuje birokratske procedure koje su ranije iziskivale dosta vremena. Naši građani su morali da idu od šaltera do šaltera kako bi izvršili obaveze koje imaju ili ostvarili prava koja imaju kao građani. Veliki napredak je ostvaren otkako je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave započelo proces sveukupne digitalizacije javne uprave, sa jedinstvenim ciljem pojednostavljenja administrativnih procedura. Na taj način, građanima se omogućava da na brz i efikasan način ostvare sva svoja prava koja imaju pred organima uprave - izjavio je državni sekretar Đorđe Dabić.

Jasmina Palurović
foto: Grad Kruševac

Na značajnoj donaciji zahvalila se čelnica lokalne samouprave Jsmina Palurović.

- U prethodnom periodu Grad Kruševac je uradio dosta na efikasnosti rada čitave administracije i sve u interesu što lakšeg završavanja poslova građana koji dolaze u gradsku upravu. Svakako da će donacija u vidu 20 laptopova, dosta doprineti još efikasnijem radu lokalne samouprave, jer nam je cilj da sve procedure maksimalno uprostimo. Na nivou države se dosta radi na tome, a Grad prati sve te trendove i sigurna sam da će se dobra saradnja sa ministarstvom nastaviti - istakla je gđa Palurović.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track