PRVO PRIVREMENO PRIKLJUČENJE NA GASNU MREŽU: Gasifikacija u gradu Kruševcu se uspešno odvija
Foto: Ž. M.

PRVO PRIVREMENO PRIKLJUČENJE NA GASNU MREŽU: Gasifikacija u gradu Kruševcu se uspešno odvija

Srbija -

U Kruševcu je priključen prvi vlasnik privatnog objekta za stanovanje u Kruševcu u skladu sa Uredbom o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na gasnu mrežu, a koja se odnosi na nezakonito izgrađene objekte.

Uredba je stupila u primenu 15.septembra, a predaja zahteva je trajala do 15. oktobra. Cilj je da se omogući priključak nelegalno izgrađenih objekata na struju, vodu, gas, daljinsko grejanje i kanalizaciju, što spada u osnovna ljudska prava.

Gasifikacija Kruševac
foto: Ž. M.

To znači da priključenje objekta na infrastrukturu ne zavisi od toga da li je objekat legalizovan ili ne. Najveće interesovanje građani su pokazali za priključenje na gasnu mrežu. Broj primljenih zahteva u Gradskoj upravi Kruševac je 1.119, a izdatih obaveštenja o ispunjenim pravnim uslovima je 805. Privremeno priključenje (prema Uredbi) je priključenje na pojedinačnu infrastrukturnu mrežu i traje do utvrđivanja pravnog statusa objekta koji je priključen, izjavila je Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave.

Gasifikacija Kruševac
foto: Ž. M.

Koordinator u sektoru distribucije preduzeća "Srbijagas" Miroslav Todorović je izjavio da je prva faza realizacije Uredbe završena, ispunjavanjem formalno – pravnih uslova.

U drugoj fazi u pitanju su tehnički uslovi – postojanje distributivne gasovodne mreže koja omogućava priključenje, zatim sklapanje Ugovora i izdavanje Rešenja o odobrenju privremenog priključka, kao i njegova izgradnja.

Gasifikacija Kruševac
foto: Ž. M.

U poslednjoj, trećoj fazi, stranka je u obavezi da sprovede unutrašnju gasnu instalaciju, obezbedi gasno trošilo , uputi zahtev za potpisivanje Ugovora o potrošnji gasa, nakon čega se potrošač uvodi u potrošačke odnose, istakao je on.

Izvođač radova na gasifikaciji je preduzeće „Rasina energogas“.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track