"MOJ ŠACI I JA LUKSUZNO, SVE NA DUGME" Gastarbajterka Živojka pokazala u kakvoj raskoši sad živi! I kolike su plate u Švajcarskoj
Foto: Youtube Printscreen, Youtube Printscreen/Pile tele šop

Nekad u bedi, sad u (s)vili!

"MOJ ŠACI I JA LUKSUZNO, SVE NA DUGME" Gastarbajterka Živojka pokazala u kakvoj raskoši sad živi! I kolike su plate u Švajcarskoj

Srbija -

Šta sam radila u Švajcarskoj, šta sve nisam! Nisam bila direktor, rekla je u šali bivša gastarbajterka sa istoka Srbije

"Nismo tad luksuzno živeli kao što sada luksuzno živimo. Sve na dugme. I vrata i mašina, sve živo na dugme otvaramo. Šta sam radila u Švajcarskoj, šta sve nisam! Nisam bila direktor, rekla je bivša gastarbajterka sa istoka Srbije Živojka u šali tokom razgovora s voditeljem Zoranom Radojkovićem, poznatijim kao Pile tele šop, koji je letos sa čitaocima Kurira podelio svoju životnu priču.

Penzionerka Živojka, nalik mnogim našim ženama koje su čitav radni vek provele u inostranstvu, potiče iz jednog homoljskog gastarbajterskog sela a jednom prilikom je ispričala kako je trideset godina vredno radila baš u toj tuđini, u Švajcarskoj, ali i kako je tamo zaradila penziju, te kako sada živi.

Živojka, gastarbajterka
foto: Youtube Printscreen/Pile tele šop

Kolike su plate u Švajcarskoj

Na pitanje kolike su plate u Švajcarskoj, kaže ima svakakvih - od 2.500, 3.000 franaka pa do 6.000-7.000, kako ko! Obično žene zarađuju ove manje, a muškarci veće pa kad sve stigne na gomilu bude to 10.000 franaka što je otprilike isto toliko i u evrima.

Mnoge je osvojila njena neposrednost i šaljiva priroda ali i ono što je ispričala, baš onako kako jeste, bez ulepšavanja.

Ona i muž tamo su zaradili i penziju a sve što su sticali ulagali su u zavičaj u kojem su podigli raskošnu kuću na svom imanju.

- Sećam se bede, ovde u selu, nismo imali pare, sad sve na dugme, i vrata, i kapija, i mašina... Radila sam u fabrike, kafe, mašina, konac... - kaže Živoslavka, inače njeno pravo ime...

Živojka, gastarbajterka
foto: Youtube Printscreen/Pile tele šop

Živojka se u razgovoru podsetila i kako su nekad živeli pa ispričala kako živi sad kad ima, kako kaže, sve na dugme.

- Živimo moj Šaci i ja luksuzno - našalila se ona nabrojavši imena okolnih mesta u koja ide s mužem kad su pijačni dani pošto se sad bave cvećarstvom.

On je pre dve godine posetio Živojku i napravio sa njom kraći razgovor o tome kako živi u zavičaju, na istoku Srbije, kao švajcarska penzionerka.

Iako su penzioneri, muž i ona, imaju plastenike i iz hobija se bave cvećarstvom.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja