REKAO JE, IDEM JOŠ OVU VOŽNJU PA ĆU SE ODMORITI Umesto na odsustvo otišao u večnost na putu za Košare TIJANA TATU NIJE NI UPAMTILA
Foto: Instagram Printscreen/Megdan

da se nikad ne zaboravi i nikad ne oprosti

REKAO JE, IDEM JOŠ OVU VOŽNJU PA ĆU SE ODMORITI Umesto na odsustvo otišao u večnost na putu za Košare TIJANA TATU NIJE NI UPAMTILA

Srbija -

Na ratnom rasporedu pisalo je Košare. Sudbina, šta li je, ali tog dana odbio je da preda ključeve drugom vozaču koji je došao da ga odmeni i sedne za volan kombija punog opreme za karaulu

Rođen u Peći, otac tada 8-mesečne devojčice Tijane, vojnik Milovan Miki Ivović bio je po zanimanju ekonomista, zaposlen u Raj banci, voljeni sin i brat...

Dobio je ratni raspored i određen za vozača između ostalog i ka graničnim karaulama gde je svakodnevno vozio i odvozio ljudstvo Vojske Jugoslavije.

Tog dana 1999. godine dobio je zadatak da treba hitno uputiti pojačanje na Košare.

Iako je na dan svoje pogibije već imao odobreno odsustvo od par dana, odbio je da preda ključeve kombija drugom vozaču koji treba da ga odmeni.

Rekao je, idem još ovu vožnju pa ću se odmoriti.

Natovareni punom ratnom opremom i neophodnim stvarima za nekoliko dana samostalnog ratovanja, krenuše u kolonu sa još četiri vojna vozila natovarena ljudstvom i opremom.

Miki, pored njega na mestu suvozača je sedeo Vuko Vlahović, a iza njega Peđa Bulatović, zatim Zoran Đikanovic, Rašo Armus.

Od Peći do Dečana je išlo dobro, ali od Dečana su imali naređenje da uspore vozila i naprave odstojanje zbog avijacije NATO koja je nadletala.

U mestu Prilep između Đakovice i Dečana, iskoristivši razdvojenost vozila iz kolone, teroristi OVK ispališe “zolju” u pravcu kolone.

Ispaljena zolja pogodila je prednji točak kombija, sa vozačeve strane, baš tu ispod haube gde je sedeo vozač, vojnik Ivović.

Smrtno ranjen, na putu ka bolnici izdahnuo je naš Miki, nošen Božjom rukom, objavila je stranica Megdan sećanje na još jednog heroja koji je život dao za svoju Srbiju.

Kurir.rs/SĐP/Instagram Megdan

Bonus video:

39:25

USIJANJE DANA 10.06.2021. NENAD STANIĆ, LJUBINKO ĐURKOVIĆ: 22 GODINE OD BITKE NA KOŠARAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track