NEZAPAMĆENO! ŠTA SE OVO DEŠAVA KOD KIKINDE? Posle pomora više od 800 ptica nađeno 19 MRTVIH snrdaća (FOTO)
Foto: Kurir/S.U.

NEZAPAMĆENO! ŠTA SE OVO DEŠAVA KOD KIKINDE? Posle pomora više od 800 ptica nađeno 19 MRTVIH snrdaća (FOTO)

Srbija -

KIKINDA - Dok se čekaju rezultati laboratorijskih analiza i rezultati obdukcije ptica, nakon nezabeleženog pomora u ataru pograničnog sela Nakovo kod Kikinde, nova muka. Prokukali i lovci. Dva lovačka udruženja prijavili su uginuće 19 srna. Mladen Banjac, predsednik Lovačkog udruženja "Kikinda" rekao nam je da su u delu atara između Ruskog Sela i Banatske Topole pronašli leševe 14 srna:

Kikinda
foto: Kurir/S.U.

- O svemu su obavešteni lovni inspektor, policija, nadležna veterinarska služba, lokalna samouprava, ali i svi ostali nadležni organi. Uzorci za analize su uzeti, a leševi zakopani. U ovom trenutku možemo samo da nagađamo šta se desilo- izjavio je Banjac i izrazio uverenje da će istraga pokazati pod kojim su okolnostima srne skončale:

Kikinda
foto: Kurir/S.U.

-Ne bih rekao da se radi o prirodnom uginuću- kazao je Banjac. Njegov kolega iz Banatskog Velikog Sela i predsednik Lovačkog "Velebit" iz ovog mesta, Damir Bjelić, takođe nema lepe vesti:

- U delu našeg atara, prema granici sa Rumunijom, prethodnih dana, pronašao sam pet uginulih srna o čemu svedoči i ova fotografija- kazao je Bjelić. Leševi srna odneti su na obdukciju u novosadski Veterinarski institut. Podsetimo, prethodnog vikenda,

članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, u ataru Nakova, pronašli više od 800 mrtvih ptica, 434 gačca i 373 čavke. Orintolozi su sa žaljenjem konstatovali da je ovo do sada najveći pojedinačni pomor ptica u ovom delu Evrope.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track