ZA LEPŠI ŽIVOT MALOZVORNIČANA U akciji "Mali Zvornik po meri građana" realizovane investicije - uneće novi kvalitet u njihov život
Foto: Opština Mali Zvornik

ZA LEPŠI ŽIVOT MALOZVORNIČANA U akciji "Mali Zvornik po meri građana" realizovane investicije - uneće novi kvalitet u njihov život

Srbija -

MALI ZVORNIK – Zahvaljujući akciji ‘’Mali Zvornik po meri građana“, koja je realizovana uz podršku Vlade Švajcarske, u okviru Programa reforme poreza na imovinu, u više delova malozvorničke opštine na predlog meštana realizovane su investicije koje će u njihov život uneti novi kvalitet.

Tako je u dvorištu OŠ ‘’Miloš Gajić“, u Donjoj Trešnjici, opština izgradila letnju učionicu za druženje i izvođenje nastave za učenike na otvorenom. Njena gradnja koštala je 823.000 dinara, pri čemu je opština obezbedila 731.000, dok je učešće građana bilo 92.000 dinara.

Mali Zvornik
foto: Opština Mali Zvornik

U mesnoj zajednici Sakar izgrađen je letnjikovac za odmor i druženje posetilaca pored plaže na Zvorničkom jezeru. Realizaciju projekta, vrednog 720.000 dinara, sufinansirala je opština sredstvima poreskih obveznika iz budžeta lokalne samouprave, izdvojivši 631.000 dinara, dok su ostatak obezbedili meštani koji su i predložili te radove. Takođe je za meštane i posetioce koji slobodno vreme vole da provode u prirodi uređen deo obale reke Drine u malozvorničkoj mesnoj zajednici Centar.

Mali Zvornik
foto: Opština Mali Zvornik

Nedaleko od šetališta, za izletnike su postavljeni stolovi sa klupama i mesta za roštiljanje, a time je uređen dodatni prostor za odmor i druženje na otvorenom. Postavljanje pokretnog mobilijara obavljeno je na predlog građana koji žive u Ribarskoj ulici, a realizacija ovog projekta koštala je ukupno 459.000, od čega je donacija 400.000, a učešće građana 59.000 dinara.

Ukupno devet projekta podržano je u okviru Javnog poziva za sufinansiranje predloga u sprovođenju akcije ‘’Mali Zvornik po meri građana“ u 2023. godini, navode iz lokalne samouprave.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja