"VAZDUHOPLOVCI" SLETELI U VOJNU AKADEMIJU Upoznali se sa istorijom Vojne akademije, veštine pokazali u simulatoru letenja FOTO
Foto: Ministarstvo Odbrane

"VAZDUHOPLOVCI" SLETELI U VOJNU AKADEMIJU Upoznali se sa istorijom Vojne akademije, veštine pokazali u simulatoru letenja FOTO

Srbija -

Članovi karate kluba „Vazduhoplovac“ sa svojim trenerima i roditeljima posetili su danas Vojnu akademiju.

Dobrodošlicu i dobro druženje sa kadetima i nastavnicima poželeo je načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević. - Velika nam je čast što su vazduhoplovci danas sleteli u Vojnu akademiju. Vaš Klub i Vojnu akademiju povezuje negovanje i čuvanje pozitivnih vrlina, tradicije, borbenosti, vaspitanja i kulture. Tokom obilaska možete osetiti duh Vojne akademije i uporediti ga atmosferom u vašem Klubu. Ovo je tek početak saradnje i nadamo se da će se uspešno nastaviti i u budućnosti - istakao je pukovnik Srđan Blagojević.

Na početku druženja, saznavši da se među članovima Kluba pored sporta posebna pažnja posvećuje i umetnosti, članovi muzičke sekcije Vojne akademije obradovali su goste izvođenjem muzičkih numera. Veliko iznenađenje priredila je i karatiskinja Lola Golubović otpevavši numeru „Rasti, rasti moj zeleni bore“ i time izmamila osmehe i ostavila upečatljiv utisak na pripadnike Vojne akademije.

1 / 3 Foto: Ministarstvo Odbrane

Svoje veštine članovi kluba imali su priliku da pokažu i u simulatoru letenja upravljajući avionima i helikopterima u virtuelnoj realnosti. Tokom obilaska upoznali su se i sa istorijom Vojne akademije dugom 174. godine i promenama koje su je pratile kroz različite periode postojanja. Na kraju, neizostavni vojnički pasulj nadoknadio je potrošenu energiju nakon ove sadržajne posete. Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane za oficire i njihovu decu je u okviru Sportskog društva „Vazduhoplovac“ 1973. godine osnovala karate sekciju koja je već nakon nekoliko godina postala samostalan klub. Više od 44 godine Vazduhoplovac neguje duh prijateljstva, zajedništva i pripadnosti timu i iznedrio je mnoge takmičare i državne reprezentativce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track