Ponovo napadnute prostorije DS u Valjevu

Ponovo napadnute prostorije DS u Valjevu

Srbija -
Prozor je razbijen prošle noći na fasadi zgrade u centru grada. Ovo je treće kamenovanje prostorija DS u Valjevu od maja do danas

VALJEVO - Na prostorijama Demokratske stranke (DS) u Valjevu ponovo je razbijen prozor, po treći put od maja, saopštio je danas Gradski odbor. Prozor je razbijen prošle noći na fasadi zgrade u centru grada. Ovo je treće kamenovanje prostorija DS u Valjevu od maja do danas.

Počinioci prethodna dva kamenovanja nisu otkriveni", piše u saopštenju Gradskog odbora DS. Valjevski DS apeluje na policiju da otkrivajući počinioce ovih "kukavičkih dela", ukaže da vandalizam ne može i ne sme proći nekažnjeno. Dodaje se da napadi na DS, do sada nezabeleženi prema i jednoj partiji, dokazuju da je politička situacije u Valjevu napeta i da neodgovorno ponašanje pojedinaca može prouzrokovati ozbiljnije incidente od razbijanja prozora.

Stoga je neophodno da se otkrivanjem počinilaca, potom i odgovornim ponašanjem i izjavama predstavnik svih institucija i političkih stranaka atmosfera svede u razumne, civilizovane i demokratske okvire, poručuju valjevske demokrate. DS je u Valjevu posle majskih izbora opozicija sa devet od 51 mandata u Gradskoj skupštini, a u periodu 2008-2012. bila je na vlasti u koaliciji sa SPS-PUPS, DSS i G17 Plus-SPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja