Preduzetnicima 40 miliona dinara bespovratnih sredstava

Podsticaj proizvodnje na jugu Srbije

Preduzetnicima 40 miliona dinara bespovratnih sredstava

Srbija -
Petnaest malih i srednjih preduzeća iz Bujanovca, Preševa i Medveđe dobilo od Koordinacionog tela za jug Srbije 40 miliona dinara bespovratnih sredstava za povećanje obima proizvodnje

BUJANOVAC - Petnaest malih i srednjih preduzeća iz Bujanovca, Preševa i Medveđe dobilo je od Koordinacionog tela za jug Srbije 40 miliona dinara bespovratnih sredstava za povećanje obima proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

Ugovore o dodeli ovih sredstava vlasnici preduzeća su danas potpisali u Bujanovcu sa Zoranom Stankovićem, novim predsednikom Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Bespovratna sredstva na raspisanom konkursu Koordinacionog tela dobili su vlasnici sedam preduzeća iz Bujanovca, pet iz Preševa i tri iz Medveđe.

"Ovih 40 miliona dinara koje je država odvojila za otvaranje novih radnih mesta, isuviše su skromna za ovaj izraziti siromašan kraj. Ja sam siguran da ćemo naredne godine obezbediti veće subvencije onima koji imaju ambicije da stvaraju više", rekao je Stanković.

Predsednici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, Nagip Arifi, Ragmi Mustafa i Slobodan Drašković su se zahvalili na ovim sredstvima, istakavši da država mora da pronađe mogućnosti da na ovakve i slične načine pomaže one hrabre koji imaju viziju boljeg života.

"Činjenica da je ove godine 15 preduzeća dobilo 40 miliona dinara, govori da su to prosečno mali iznosi pomoći. Ali, već naredne godine u ovom fondu ćemo imati 60 miliona, što je jako značajno“, konstatovao je predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa je istakao da praksa subvencija, koju su započele međunarodne organizacije, u toj opštini već daje dobre rezultate, a Slobodan Drašković iz Medveđe da, u postojećoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, jedino ovaj način može dovesti do kakvih-takvih rezultata.

U ime onih 15 vlasnika koji su dobili sredstva, zahvalili su se Vukić Janković (preduzeće "Vukić") iz Medveđe, Ćabi Jahiju ("Tobler skele") iz Preševa i Fadil Šabani ("Al Europa") iz Bujanovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track