Rekonstruisan deo pruge Šabac-Mali Zvornik
Foto: Nemanja Pancic

Rekonstruisan deo pruge Šabac-Mali Zvornik

Srbija -
Od sela Štitar do Petlovače obnovljeno 14,3 kilometra pruge i omogućena maksimalna brzina vozova od 80 kilometra na čas

ŠABAC - Železnice Srbije danas su završile remont dela regionalnog pružnog pravca između Šapca i Malog Zvornika, od sela Štitar do Petlovače, u koji je to javno preduzeće investiralo 1,5 miliona evra. Obnovljeno je 14,3 kilometra pruge i omogućena maksimalna brzina vozova od 80 kilometra na čas.

Prema rečima direktora Železnice Srbije Milovana Markovića, to preduzeće će nastaviti remont regionalnih saobraćajnica koristeći materijal izmešten sa Koridora 10.

"Naša želja je da u budućnosti i ovu regionalnu prugu i druge regionalne pruge remontujemo tako što ćemo koristiti materijal dobijen remontovanjem magistralnih pruga", kazao je Marković.

On je dodao da se u narednoj godini planiraju radovi na Koridoru 10, koji će se finansirati iz ruskog kredita, i da se paralelno sa remontom tih magistralnih pravaca materiljal koristiti za remont pruga na relacijama kao što su Šabac-Loznica.

Marković je najavio da će do kraja godine u putnički saobraćaj na relaciji Ruma-Šabac biti uključena jedna od 12 novih dizel lokomotiva, kao i da će iz ruskog kredita biti kupljeno 20 lokomotiva u vrednosti od 100 miliona dolara.

Remontom dela pruge ka Republici Srpskoj omogućena je veća nosivost vagona, 22,5 tona po osovini, čime se izašlo u susret privredi, rečeno je tokom promocije obnovljenog dela železničkog putnog pravca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track