Šleperima zabranjeno preko Senjskog Rudnika
Foto: REUTERS

Putevi prohodni

Šleperima zabranjeno preko Senjskog Rudnika

Srbija -
Deonica autoputa Beograd - Niš, kroz Pomoravlje (Batočina-Ražanj) potpuno je čista

JAGODINA - Na području Pomoravskog okruga svi putevi su jutros prohodni, a saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i šlepere na putevima Despotovac - Lipovica i Senjski Rudnik - Triangel, izjavila je portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.Tokom noći dogodilo se pet saobraćajnih udesa sa materijalnom štetom, dodala je ona i istakla da je saobraćaj otežan na većini saobraćajnica zbog ugaženog i zaleđenog snega.

Deonica autoputa Beograd - Niš, kroz Pomoravlje (Batočina-Ražanj) je potpuno čista, snega nema ni na zaustavnim trakama i saobraćaj se obavlja normalno.

Grejanje u svim opštinama i snabedevanje električnom energijom je normalno, kao i snabdevanje prodavnica životnim namernicama i lekovima, rečeno je Tanjugu telefonom iz opstisnkih štabova za vanredne situacije.

Na trotoarima i sporednim ulicama gradova je mnogo zaleđenog snega i, kako je rečeno Tanjugu u štabovima, danas će "ljudstvo i mehanizacija biti angažovani na čišćenju".

U Pomoravlju je jutros sunčano, sneg ne pada poslednja 24 sata i ima ga oko osam santimetara.Temperatura, jutros izmerena u Hidrometeorološkoj stanici u Ćupriji je minus 14 stepni.

Službi ortopedije Opšte bolnice u Jagodini jutros se javio veći broj pacijenata zbog preloma prouzrokovanim padom na zaleđenim putevima i trotoarima.

"Dolaze od ranog jutra, uglavnom s prelomoma ruku i ručnih zglobova", izjavio je Tanjugu načelnik Službe dr Radenko Rubežić.

"Očekujemo tokom dana više pacijenata a maksimalno smo spremni da sve zbrinemo", dodao je Rubežić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track