Štrajk zaposlenih u upravi Novog Pazara

Neisplaćene zarade

Štrajk zaposlenih u upravi Novog Pazara

Srbija -
Tražimo i da se prekine sa isplatom stimulacije uvek istim radnicima, kao i sa imenovanjem uvek istih radnika i funkcionera u plaćenim komisijama, rekao predsednik Sindikata "Nezavisnost" u toj ustanovi Esad Lotinac

NOVI PAZAR - Predstavnici sindikata "Nezavisnost" i "Samostalnog sindikata" u Gradskoj upravi Novog Pazara održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja jer im nadležni nisu ispunili zahteve koji se pre svega odnose na isplatu zaostalih zarada.Predsednik Sindikata "Nezavisnost" u toj ustanovi Esad Lotinac rekao je da su radnici zahteve uputili načelniku Gradske uprave, gradonačelniku, Gradskom veću i Skupštini grada još 19. novembra, i da im je od tada isplaćen samo jedan zaostali lični dohodak.

"Tražimo isplatu plata za prethodna tri, kao i putnih troškova za prethodnih šest meseci. Zahtevamo prestanak svake diskriminacije radnika, kao što su raspoređivanje zaposlenih sa nižim zvanjima na rukovodeća mesta, a radnika sa višim zvanjima na radna mesta izvršilaca. Tražimo da se prekine sa isplatom stimulacije uvek istim radnicima, kao i sa imenovanjem uvek istih radnika i funkcionera u plaćenim komisijama", rekao je Lotinac.

On je dodao da zaposleni od nadležnih traže i da se obračun i isplata zarada radnicima sa visokom stručnom spremom, izabranim, imenovanim i postavljenim licima uskladi sa Uredbom Vlade Srbije.

Lotinac je precizirao da će nakon sastanka sa članovima sindikata odlučiti o daljim planovima vezanim za štrajk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja