Od danas ćirilični natpis na zgradi KC
Foto: KURIR

Od danas ćirilični natpis na zgradi KC

Srbija -
Upravni odbor Kulturnog centra u oktobru je predložio da tadašnji direktor književnik Laslo Blašković bude smenjen, uz obrazloženje da je istakao zvaničnu tablu sa nazivom Kulturnog centra na latiničnom pismu

NOVI SAD - Na fasadi zgrade Kulturnog centra Novog Sada od danas se nalazi ćirilična tabla sa nazivom te ustanove kuture čiji je osnivač grad Novi Sad, umesto latinične zbog koje je pre oko dva meseca smenjen tadašnji direktor Centra.

Upravni odbor Kulturnog centra u oktobru je predložio da tadašnji direktor književnik Laslo Blašković bude smenjen, uz obrazloženje da je istakao zvaničnu tablu sa nazivom Kulturnog centra na latiničnom pismu.

Skupština grada usvojila je predlog i navela da je Blašković na taj način prekršio Ustav Srbije, Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama, Statut grada i Statut Kulturnog centra.

Novi v.d. direktora Kulturnog centra Andrej Fajgelj najavio je danas da će vrlo brzo biti zamenjen i latinični natpis koji se nalazi iznad Likovnog salona, koji je takođe skinut.

"Sporna tabla je zamenjena novom u skladu sa Ustavom, Statutom i mojom odlukom. Predstoji nam promocija novog vizuelnog identiteta, kada ćemo predstaviti i novi svetleći natpis iznad likovnog salona", rekao je Fajgelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track