U Srbiji u poslednja 24 časa evakuisano 100 ljudi

Zbog snega, leda i smetova

U Srbiji u poslednja 24 časa evakuisano 100 ljudi

Srbija -
Odluke o proglašenju vanredne situacije na snazi u pet opština: Kikinda, Žitište, Nova Crnja, Vrbas i Veliko Gradište

BEOGRAD - Na putevima u Srbiji, zbog snega, leda i smetova, saobraćaj je obustavljen na nekim deonicama u Borskom, Srednjebanatskom, Severnobanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničevskom okrugu, a u poslednja 24 časa evekuisano je više od 100 ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kao posledica snežnih padavina na teritoriji Srbije situacija je najkritičnija na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, gde su zbog jakog vetra, koji je duvao brzinom i do 20 metara u sekundi, stvarani visoki snežni nanosi, pa je na jednom broju puteva dolazilo do poprečavanja šlepera na kolovozu što je uzrokovalo blokade saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Odluke o proglašenju vanredne situacije su na snazi u pet opština: Kikinda, Žitište, Nova Crnja, Vrbas i Veliko Gradište.

Pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije, u saradnji sa zaposlenima u "Vojvodinaputu", obavili su pročišćavanje saobraćajnica i evakuaciju zaglavljenih automobila i putnika, a situacija na terenu se konstantno prati, dok je u poslednja 24 sata evakuisano više od 100 ljudi.

Prema informaciji Uprave saobraćajne policije, saobraćaj je obustavljen na velikom broju saobraćajnica, a situacija je najteža u Srednjem Banatu u okolini Zrenjanina gde su sva raspoloživa sredstva iskorišćena za spasavanje zavejanih u smetovima, kao i rasčišćavanje puteva do naseljenih mesta, navedeno je u saopštenju.

Za sva motorna vozila neprohodni su pravci, u Srednjebanatskom okrugu Zrenjanin - Žitište, Sečanj - Boka, Novi Bečej - Melenci, Orom - Subotica, Čaloganj - Totovo Selo - Orom, Novi Bečej - Bašaid, Bašaid-Melenci, Boka - Kopak.

Neprohodni su i putevi u Južnobačkom okrugu Bečej - Bačko Petrovo Selo, Temerin - Bačko Gradište, Bečej - Radevići, zatim u Južnobanatskom okrugu Kovačica - Idvor, Baranda - Sakule, Kovačica - Crepaja i u Borskom okrugu Boljevac - Soko Banja, Lazinica - Majdanpek, Majdanpek - Donji Milanovac.

Za teretna vozila usled pojave snega i leda zabranjen je saobraćaj na svim prilazima Kopaoniku, Goču, Goliji, Divčibarima i preko Tare, kao i na deonicama puteva u Borskom, Kolubarskom, Pomoravskom, Šumadijskom, Raškom, Rasinskom, Nišavskom, Zlatiborskom, Pčinjskom, Mačvanskom i Srednjebanatskom okrugu, precizirano je u saopštenju.

Prema najavi RHMZ-a, u Vojvodini i na istoku zemlje moguća je pojava kiše koja će se lediti pri tlu usled niskih temperatura, pa se apeluje na vozače da budu oprezni i ne kreću na put bez preke potrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja