Opozicija traži pomoć za ugrožene u Kuršumliji

Predlog

Opozicija traži pomoć za ugrožene u Kuršumliji

Srbija -
Odbornici u Skupštini Kuršumlije iz redova opozicionih demokrata i URS podneli zahtev da se na zasedanju u ponedeljak usvoji predlog za dodelu jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i radnicima propalih preduzeća

KURŠUMLIJA - Odbornici u Skupštini Kuršumlije iz redova opozicionih demokrata i Ujedinjenih regiona Srbije podneli su zahtev da se na zasedanju u ponedeljak usvoji predlog za dodelu jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i radnicima propalih preduzeća.

Pored zahteva upućenog vladajućim naprednjacima i Demokratskoj stranci Srbije, opozicija je pozvala i građane da prisustvuju toj sednici.

Opozicioni odbornici su u zahtevu zatražili da opština Kuršumlija izdvoji jednokratnu novčanu pomoć od po 20.000 dinara bivšim radnicima konfekcije "7. jul", zavoda "Žubor" i zemljoradničke zadruge "Budućnost". Takođe su zatražili novčanu pomoć za lokalne Rome u iznosu od po 10.000 dinara, penzionerima koji imaju niska primanja pomoć od po 5.000 dinara, a osobama sa invaliditetom od po 20.000 dinara.

Jedan od zahteva je i pomoć od po 20.000 dinara za socijalno ugrožene stanovnike i korisnike Narodne kuhinje. Opozicija traži i pomoć za nezaposlene porodilje mesečno po 20.000 dinara, a za one koje su u radnom odnosu godišnje po 40.000 dinara.

Šef odborničkog kluba Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Dejan Milošević rekao je da su odbornici opozicije pozvali da svi ovi građani prisustvuju u ponedeljak sednici Skupštine opštine Kuršumlija, jer je lokalna vlast u tom gradu u proteklom periodu ukinula sve vrste pomoći građanima Kuršumlije.

"Očekujemo da sednici prisustvuje nekoliko stotina građana, pozvali smo ih da se zajedno borimo za njihova prava. Dok smo mi ranije bili na vlasti u Kuršumliji (DS i URS) sa tri puta manjim budžetom smo uspeli da servisirame sve korisnike i da pomognemo socijalno ugroženom stanovništvu. Sadašnja vlast je ukinula sva ta davanja, a pojedine porodice ne mogu za praznike da kupe ni kilogram pomorandži", kazao je Milošević.

On je naveo i da je opozicija podnela zahteve i za vraćanje na posao radnika koju su nedavno otpušteni sa posla. "Ukoliko se naši zahtevi ne ispune, mi ćemo primeniti razne vidove protesta", kazao je Milošević.

Istovremeno, opozicija iz Kuršumlije će u ponedeljak uveče u centru grada postaviti video bim, preko kojeg će emitovati sednicu skupštine opštine Kuršumlija, jer, kako kažu, građani tog grada su uskraćeni da vide šta se dešava na sednicama lokalnog parlamenta.

"Građani ovog grada nemaju mogućnost da prate rad sednice, jer lokalna televizija je ne prenosi. To je još jedan od razloga zašto smo pozvali građane da prisustvuju sednici lokalnog prlamenta", kazao je Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track