Stevanović: Sukob sa policijom politički obojen

Kragujevac

Stevanović: Sukob sa policijom politički obojen

Srbija -
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović istakao da vladajuća stranka u Kragujevcu podržava i potencira borbu protiv korupcije, ali, kako kaže, u tome ne sme da bude podmetanja

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović ponovio je danas da je sukob sa kragujevačkom policijom politički obojen, uz ocenu da dolazi period koji će "dosta stvari u političkom smislu rasvetliti".

Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare, Stevanović je ocenio da je godina na izmaku bila vrlo specifična, da su je obeležili izbori, ekonomska kriza koja je lokalnoj samoupravi otežavala realizaciju planiranih investicija, ali i sukob sa kragujevačkom policijom.

"Sukob, odnosno nerazumevanje sa kragujevačkom policijom, još traje, to je ružno i politički je obojeno. Mi iz toga izlazimo, jer oni koji uvek pošteno rade izlaze bez ozbira na podmetanja i takozvane afere", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca, koji je i lider stranke Zajedno za Šumadiju, smatra "da dolazi period koji će dosta stvari u političkom smislu rasvetliti".

On je istakao da vladajuća stranka u Kragujevcu podržava i potencira borbu protiv korupcije, ali i ističe da u tome ne sme da bude podmetanja.

Stevanović je rekao i "da ima uveravanja da će u 2013. godini lokalna samouprava u Kragujevcu, koja je tri meseca blokirana zbog torture koju vrši policija u tom gradu raznim zavesama ili direktno, moći normalno da radi".

Kada je reč o investicijama u 2013. godini, Stevanović je rekao da je u planu otvaranje ambulante 4, izrada projekta za severnu obilaznicu i konačni odgovor šta će biti sa južnom obilaznicom, kao i završetak auto-puta Kragujevac-Batočina.

Zajedno za Šumadiju objavljuje imovinu funkcioneraPotpredsednica stranke Zajedno za Šumadiju Slavica Saveljić najavila je da će ta stranka objaviti imovinu svojih funkcionera i da će to zatražiti i za one koji obavljaju važne državne funkcije.

To će biti deo kampanje koju je pod nazivom "Mi smo vaše komšije" najavila Zajedno za Šumadiju po hapšenju dvojice svojih visokih funkcionera pre četiri dana. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

"Ovo nije samo stranačka kampanja, već oblik građanskog protesta: pitaćemo javno naše sugrađane da li veruju svojim komšijama ili otuđenim centrima moći", rekla je Slavica Saveljić.

Po njenim rečima, kampanja će biti vođena na mestima koja su simboli "uzurpatorstva": ispred Policijske uprave, Tužilaštva, zatvora u Petrovcu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track