Ne bacajte hranu, dajte je beskućnicima

Novi Sad

Ne bacajte hranu, dajte je beskućnicima

Srbija -
Ako vam je ostalo hrane od dočeka Nove godine možete je odneti u Dnevni boravak za beskućnike u Bulevaru Kralja Petra I u Novim Sadu i tako barem malo pomognete najugroženijim sugrađanima

NOVI SAD - Ako vam je ostalo hrane od dočeka Nove godine možete je odneti u Dnevni boravak za beskućnike u Bulevaru Kralja Petra I 28/c u Novim Sadu i tako barem malo pomognete najugroženijim sugrađanima. Tamo svakog dana utočište pronađe i do 40 ljudi. Kapaciteti su maksimalno popunjeni, a negovateljica Svetlana Komlenić kaže da, iako su praznici, samo jedan Novosađanin ugroženima je doneo hranu.

"Iskreno da vam kažem ni prethodnih godina to nije bila praksa tako da nismo ni očekivali da ove godine bude drugačije. Ipak, zahvalni smo jer nam donose garderobu i što se toga tiče mnogo nas pomažu. Ovih dana su nam svi kapaciteti popunjeni. Radimo svakog dana do 19 sati", istakla je Komlenić.

Ljudi koji borave u Prihvatilištu i Dnevnom boravku u Novom Sadu mogu i da se, nakon kupanja, brijanja i šišanja, presvuku u čistu odeću.

Svi koji su radi da pomognu, pomoć mogu da donesu u Prihvatilište. Pomoć može da se donese i u Centar za socijalni rad koji poseduje magacine u koje roba može da se skladišti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track