Više hiljada turista posetilo Novi Sad za praznike
Foto: Kurir

Rast posete

Više hiljada turista posetilo Novi Sad za praznike

Srbija -
Primećen je sve veći broj stranaca iz zemalja iz kojih u ranijem periodu nije beležen veći broj dolazaka, kao što su Rusija, Italija, Grčka, Turska, Francuska

NOVI SAD - Tokom božićnih i novogodišnjih praznika Novi Sad je posetilo više hiljada turista, saopštila je danas Turistička organizacija Novog Sada.

Kako se navodi, od januara do kraja novembra 2012. godine Novi Sad je zabeležio značajan porast dolazaka i noćenja kako domaćih, tako i stranih turista.

Ukupan rast dolazaka stranih i domaćih turista u novembru je u proređenju sa istim mesecom 2011. godine iznosio 24,5 odsto, a dok je rast noćenja iznosio 26,3 odsto.

Novosadska Turistička organizacija saopštila je i da je njihove info centre u Novom Sadu tokom čitave prethodne godine posetilo oko 10.000 turista, podjednako domaćih i stranih.

Primećen je i sve veći broj stranaca iz zemalja iz kojih u ranijem periodu nije beležen veći broj dolazaka, kao što su Rusija, Italija, Grčka, Turska, Francuska.

Kako se navodi, prošle godine novina u Novom Sadu su bili turisti sa Kipra, iz Singapura, Tunisa, Izraela, Južne Koreje, Libije, Bolivije i Azerbejdžana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track