Na Dan oslobođenja Niša položeni venci i uručene nagrade
Foto: Beoinfo

Na Dan oslobođenja Niša položeni venci i uručene nagrade

Srbija -
Najviše gradsko priznanje, nagradu "11. januar", dobili su Narodni muzej, Fakultet umetnosti i Centar za crkvene studije u kategoriji kolektiva, kao i matematičar prof. dr Miodrag Petković i književnik Zoran Ćirić od pojedinaca

NIŠ - Najuspešnijim kolektivima i pojedincima danas je uručeno najviše gradsko priznanje, nagrada "11. januar", koje se dodeljuje na Dan oslobođenja Niša od Turaka.

Nagrade su na svečanoj sednici Skupštine grada u niškom Narodnom pozorištu uručili gradonačelnik Niša Zoran Perišić i predsednik Skupštine grada Mile Ilić.

Najviše gradsko priznanje, nagradu "11. januar", dobili su Narodni muzej, Fakultet umetnosti i Centar za crkvene studije u kategoriji kolektiva, kao i matematičar prof. dr Miodrag Petković i književnik Zoran Ćirić od pojedinaca.

Odluku je donela Komisija za nagrade, a za najviše gradsko priznanje bilo je predloženo 29 institucija i pojedinaca, saopšteno je ranije u Skupštini grada.

Delegacije grada, Vojske Srbije, Policijske uprave, Nišavskog upravnog okruga i organizacija i udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova položile su vence na Spomenik oslobodiocima Niša.

Niš je oslobođen 11. januara u srpsko-turskom ratu. Srbija je 1878. godine teritorijalno proširena za četiri okruga - niški, pirotski, toplički i vranjski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track