Srećna Nova godina!

Srbi slave!

Srećna Nova godina!

Srbija -
Na severu Kosova Srpska nova godina svečano dočekana u Kosovskoj Mitrovici koncertom na otvorenom i u sportskoj Hali u Leposaviću, gde je koncert održao Emir Kusturica i njegov No smoking orkestra

Zdravlja, sreće i veselja!Redakcija Kurira pravoslavnim vernicima čestita Novu 2013. godinu!

Na severu Kosova Srpska nova godina svečano je večeras dočekana u Kosovskoj Mitrovici koncertom na otvorenom i u sportskoj Hali u Leposaviću, gde je koncert održao Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestra". Sa Srbima sa Kosova i Metohije Novu godinu po Julijanskom kalnedaru dočekao je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin koji je prisustvovao koncertu u Leposaviću, a potom je u Kosovskoj Mitrovici građanima češtitao Novu godinu.

U Kosovskoj Mitrovici održan je koncert na otvorenom ispred studentskih domova, a građane su zabavljali Milan Topalović i Darko Filipović. Tačno u ponoć priređen je vatromet, a u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava u vazduh iz vatrenog oružja.

U Beogradu nije bilo dočeka na trgovima, ali je organizovan u mnogim restoranima, kafanama i klubovima, a prema informacijama u MUP-u i Hitnoj pomoći do jedan sat posle ponoći noć je bila mirna.

Oko 15.000 Novosađana večeras je na centralnom gradskom trgu dočekalo Srpsku novu godinu. U Novu godinu po Julijanskom kalendaru Novosađani su ušli uz veličanstven vatromet i muziku popularnog novosadskog benda "Garavi sokak". Doček koji je organizovao grad Novi Sad počeo je u 21 sat nastupom mladog novosadskog benda "Uvertira". Usledio je nastup ženske pevačke grupe "Rođenice" a nakon njih setom izvornih pesama predstavilo se udruženje za negovanje i očuvanje srpske tradicije "Zvuci s kamena".

Nakon bloka izvornih pesama, svirao je novosadski bend "Apsolutno romantično" koji je zatim na bini smenio "Garavi sokak". U prvim minutima Nove godine po Julijanskom kalendaru, Novosađane je sa bine uveseljavala grupa "Amajlija". Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nešto pre ponoći kazao je novinarima da je prezadovoljan kako protiče proslava Nove godine i zahvalio je svim izvođačima i tehnici jer ceo doček nije koštao ni dinara, odnosno, svi su besplatno dali doprinos da Novi Sad prvi put u novijoj istoriji organizuje doček Nove godine po Julijanskom kalendaru.

"Pokazali smo da i bez ijednog utrošenog dinara možemo napraviti pravi spektakl i lep ugođaj Novosađanima", rekao je Vučević, dodajući da se nada da će proslave Nove godine u Novom Sadu postati tradicija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track