Roditelji i dalje ne puštaju decu u školu u Kratovu
Foto: Kurir

Priboj

Roditelji i dalje ne puštaju decu u školu u Kratovu

Srbija -
Od 16. januara 31 učenik ne pohađa nastavu zbog odluke lokalne skupštine o mreži osnovnih škola, prema kojoj bi škola "Blagoje Polić" postala izdvojeno odeljenje škole "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji

PRIBOJ - Roditelji đaka Osnovne škole "Blagoje Polić" u Kratovu kod Priboja protive se odluci da ta škola izgubi status matične zbog čega i dalje nema nastave.Od 16. januara 31 učenik ne pohađa nastavu zbog odluke lokalne skupštine o mreži osnovnih škola, prema kojoj bi bio smanjen broj matičnih škola sa sadašnjih šest na pet. Time bi škola "Blagoje Polić" postala izdvojeno odeljenje škole "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji.

Dogovoreno je da se sa predsednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem danas razgovara u Školskoj upravi u Užicu o tome kako da se prevaziđe sadašnja situacija.

Roditelji će, kako je rečeno, insistirati da se povuče skupštinska odluka i da škola u Kratovu zadrži status matične.

Načelnik školske uprave: Nadoknaditi izgubljene časoveUčenici Osnovne škole "Blagoje Polić" u Kratovu moraju da nadoknade časove koje od 16. januara nisu pohađali, jer su se protivili odluci da ta škola izgubi status matične. Kako je rekao načelnik Školske uprave u Užicu Blažo Čubrilo, odluka koju je Skupština opštine Priboj donela krajem decembra usklađena je s normativima Ministarstva prosvete za racionalizaciju mreže škola.

"Ovo je tek početak tog procesa i zato su u Kratovu poranili s protestima, jer će niz škola na području Školske uprave Zlatiborskog okruga doživeti sličnu sudbinu. Ipak, konačnu odluku o svemu doneće Ministarstvo prosvete", rekao je Čubrilo nakon sastanka s roditeljima učenika i istakao da protest treba pekinuti i da je važno da se nastava organizuje tako da se izgubljeni časovi nadoknade.

Roditelji 31 učenika, koliko ih ima u Kratovu i u izdvojenim odeljenjima u Jelači i Čelicama, nisu dozvoli deci odlazak na nastavu, tako da u tim školama drugo polugodište još nije počelo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja