Bezbednije: Pastor očekuje primenu dogovora sa Dačićem
Foto: BETA

Sprečiti međunacionalna sukobljavanja

Bezbednije: Pastor očekuje primenu dogovora sa Dačićem

Srbija -
Dogovoreno je da se pojača policijska prisutnost na terenu, naročito u rubnim delovima naselja i u salašarskim i seoskim okruženjima

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da očekuje što skoriju primenu dogovora, koji je u subotu postigao u Novom Sadu sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, u razgovoru o bezbednosnoj situaciji u pokrajini.

Dogovoreno je da se pojača policijska prisutnost na terenu, naročito u rubnim delovima naselja i u salašarskim i seoskim okruženjima, kako bi bila poboljšana imovinska i lična bezbednost ljudi, rekao je Pastor za Radio-televiziju Vojvodine. Dogovoreno je i da “tamo gde je bilo konflikata sa mogućim elementima međunacionalnog sukobljavanja ubuduće bude prisutna i Žandarmerija, da to policijsko prisustvo na ulicama, u cilju prevencije, bude mnogo izraženije nego do sada što je bilo”, rekao je Pastor.

Pastor i Dačić su zajednički ocenili, kako je navedeno u saopštenju sa njihovog sastanka 16. februara u Novom Sadu, da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente, kao i da je neophodno ubrzati procesuiranje svih takvih slučajeva pred pravosudnim organima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track